Metroul ar putea circula până în zona Lacului Străulești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Planul aparține Metrorex, operatorul reţelei de metrou din Bucureşti, care vrea să extindă Magistrala 4 cu două staţii, investiţia fiind estimată la aproape 300 de milioane de euro.

Investiţia se va derula pe o perioadă de patru ani şi va fi finanţată printr-un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii, bugetul de stat şi surse proprii ale Metrorex.

„Metrorex a propus revizuirea soluţiilor tehnice pe zona Zarea-Laromet (Laminorului), extensia Tronsonului II până în zona Lacului Străuleşti precum şi realizarea extinderii dispeceratului central (centru operaţional) şi amenajarea terenului la suprafaţă printr-un nod intermodal în Zona Străuleşti - parcare şi autogară pentru călătorii periurbani cu metroul“, se arată într-un proiect de HG, elaborat de Ministerul Transporturilor, prezentat de Mediafax.

În prezent, Magistrala 4 de metrou are patru staţii (Gara de Nord 2, Basarab 2, Griviţa şi 1 Mai), iar în luna iulie vor fi puse în funcţiune alte două (Pajura şi Parc Bazilescu). Viitoarele două staţii sunt Laminorului şi Lac Străuleşti.

Capacitatea de transport a tronsonului va fi de 50.000 de persoane pe oră pe fiecare sens, iar Magistrala 4 va avea o lungime totală de 7,8 kilometri şi opt staţii.

Reţeua de metrou din Bucureşti are o lungime de 67 de kilmetri, patru magistrale şi 49 de staţii. Recent, Metrorex a atribuit lucrările pentru construcţia Magistralei 5, care urmează să fie pusă în funcţiune în 2014.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite