Bucureşti: Metroul, apărat cu plastic de alarme inutile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste alarmele de la metrou au fost puse geamuri din plastic în urmă cu aproximativ o lună. Măsura a fost luată pentru a reduce cazurile în care pasagerii apasă din greşeală sau intenţionat, fără un motiv întemeiat, pe butoanele mari şi roşii amplasate în dreptul uşilor de la fiecare vagon.

Potrivit agenţilor care asigură paza la metrou, de cele mai multe ori alarma a fost declanşată din neatenţie de către călători care se rezemau pe ea.

„De cinci luni, de când lucrez aici, s-a întâmplat să se tragă alarma de şase ori. Doar o singură dată a fost într-adevăr o urgenţă, chiar săptămâna trecută, când i s-a făcut rău unei englezoaice şi a venit salvarea să o ia de la staţia Universitate“, a spus Marian, bodyguard la metrou.

Unii dintre pasageri s-au declarat nemulţumiţi de faptul că sunt situaţii în care unii oameni au tras alarma doar pentru a face, chipurile, o glumă. „În urmă cu o lună, eram în metrou între staţiile Crângaşi şi Basarab. Era cam 7.00 dimineaţa şi veneam la muncă.

Stăteam chiar lângă uşă şi lângă mine erau trei băieţi de aproximativ 17 ani. I-am auzit chicotind şi provocându-se unul pe celălalt, până când unul a apăsat alarma“, povesteşte Narcis, care vine la muncă în fiecare zi cu metroul.

După ce s-a oprit trenul la staţia Basarab, unul dintre paznici a venit la locul de unde s-a apăsat butonul şi cei trei tineri „glumeţi“ au fost evacuaţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite