Metroul nu mai opreşte la Obor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gurile de acces de la Bucur-Obor se închid de astăzi şi până pe 25 mai la solicitarea Primăriei Capitalei Lucrările pentru reconfigurarea circulaţiei rutiere la Obor vor afecta şi

Gurile de acces de la Bucur-Obor se închid de astăzi şi până pe 25 mai la solicitarea Primăriei Capitalei

Lucrările pentru reconfigurarea circulaţiei rutiere la Obor vor afecta şi metroul bucureştean. Timp de două luni, muncitorii vor lucra la mutarea liniilor de tramvai de pe marginea pasajului rutier pe mijloc. Noul traseu trece chiar prin zona în care călătorii intră la metrou.

Urmează două luni de chin pentru bucureştenii care foloseau gurile de acces de la Obor. Dacă merg cu metroul, ei trebuie să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun de suprafaţă la staţiile Iancului sau Ştefan cel Mare.

Intrările la metrou nu se mută

Modificările care se fac în intersecţia de la Bucur-Obor nu vor conduce la mutarea accesului în staţia de metrou. "Gurile de acces rămân pe actualele amplasamente. Dispar numai spaţiile de pe mijloc", declară directorul Direcţiei Infrastructură din Primăria Capitalei, Gheorghe Udrişte. Direct afectaţi de schimbările din traseul metroului vor fi bucureştenii din zonele Moşilor, Colentina şi Obor.

RATB a anunţat deja suplimentarea numărului de mijloace de transport la suprafaţă pentru a prelua călătorii până la cea mai apropiată staţie de metrou. Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, face apel la Metrorex şi Primăria Capitalei să urgenteze lucrările din intersecţia de la Bucur-Obor, aşa încât traficul, şi aşa greoi, să nu devină imposibil.

Edilii Capitalei spun însă că muncitorii se vor încadra în termenul de execuţie. Mai mult, după trecerea liniilor de tramvai pe centrul pasajului, căile de acces de pe laterale vor câştiga o bandă de circulaţie pe fiecare sens.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite