Metroul va merge până la Centură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 12 zile se va deschide ruta Nicolae Grigorescu - Linia de Centură. Oficialii Metrorex au amânat cu patru zile inaugurarea celor patru staţii de metrou, unde trenurile vor sosi la un interval de opt minute.

Noul tronson are o lungime de 4,8 kilometri, iar cele patru staţii de metrou se vor numi Nicolae Grigorescu 2, 1 Decembrie, Policolor şi Linia de Centură.

“Am amânat inaugurarea ca să prindem şi împlinirea a 29 de ani de la primul metrou pus în circulaţie”, a declarat pentru “Adevărul” Ion Rădoi, preşedintele sindicatului Metrorex.

Construcţia noii linii de metrou a demarat înainte de 1989 şi trebuia finalizată la sfârşitul anului trecut.

Staţii verzi, galbene şi oranj

Toate staţiile de pe noua rută vor avea lifturi şi toalete (şi pentru persoane cu ­dizabilităţi), scări rulante şi afişaje electronice cu informaţiile legate de trafic. În plus, conţinutul pereţilor permite curăţarea rapidă a graffitiurilor.

Nuanţele de galben şi albastru, amestecate cu bleu şi oranj de pe zidurile staţiei Policolor te fac să asociezi imediat decorul cu numele fabricii de vopseluri din zonă. Staţiile Nicolae Grigorescu 2, 1 Decembrie şi Linia de Centură sunt vopsite în verde, galben cu oranj şi, respectiv, verde închis, galben şi alb.

Noua rută va deservi zonele Titan, Grigorescu, Sălăjan, Ozana, platforma industrială Policolor, comuna Glina şi Şoseaua de Centură. Gura de metrou 1 Decembrie se află la intersecţia străzilor Theodor Pallady şi 1 Decembrie, iar Policolor şi Linia de Centură dau în Theodor Pallady.

Singurul tronson pus în funcţiune după anul 1989 a fost Gara de Nord – 1 Mai, care are doar trei staţii. Inaugurarea a avut loc acum opt ani. Autorităţile au promis atunci că următorul tronson, 1 Mai – Zarea, are ca termen de finalizare ultimul trimestru al anului trecut.

Gara de Nord-Laromet, în şantier

Tronsonul 1 Mai - Laromet va fi finalizat în 2010, după aproape 20 de ani de şantier, a anunţat săptămâna aceasta secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Antonel Tănase.

Ruta Drumul Taberei - Universitate va intra însă în lucru mai devreme. “Cel mai probabil, lucrările la acest tronson vor demara undeva la mijlocul anului viitor”, a spus preşedintele sindicatului Metrorex, Ion Rădoi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite