Bucureşti: Greva Metrorex = trafic de coşmar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oprirea circulaţiei trenurilor îi va face pe cei 700.000 de călători care iau zilnic cu metroul să folosească mijloacele de transport de la suprafaţă. Lucrătorii de la Metrorex sunt nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi au anunţat că, dacă negocierile nu vor fi favorabile, în luna noiembrie vor intra în grevă generală.

Bucureştenii vor fi obligaţi în cazul în care circulaţia de la metrou se blochează să folosească alte mijloace de transport, traficul Capitalei devenind extrem de aglomerat.

„Mulţi dintre cei care merg cu metroul vor alege mijloacele de transport în comun, conştienţi de aglomeraţie. Alţii vor folosi însă maşinile personale, iar traficul va fi cu siguranţă mai aglomerat decât în prezent, la nivelul Bucureştiului existând aproximativ 1,9 milioane de maşini mici“, a declarat Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

RATB va scoate pe traseu vehiculele de la reparat
Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport în Comun din Bucureşti (RATB) au declarat că în cazul unei greve generale la Metrorex vor folosi toate resursele de care dispun. „În prezent sunt folosite toate maşinile Regiei, adică 950 de autobuze, 400 de tramvaie şi 240 de troleibuze, mai puţin cele care sunt la reparat sau în întreţinere.

Într-un astfel de caz, le vom scoate şi pe acestea pe traseu“, a declarat purtătorul de cuvânt al RATB, Mihai Vlădărău. El nu a specificat însă de câte maşini dispune RATB.

„Vom folosi toate mijloacele de transport în comun şi tot personalul dacă este nevoie. Au mai fost situaţii de genul acesta şi am făcut faţă“, a declarat pentru „Adevărul de Seară“, Gheorghe Aron, directorul RATB.

Şi reprezentanţii RATB spun că, într-o astfel de situaţie, mijloacele de transport în comun de la suprafaţă vor deveni mult mai aglomerate, iar traficul de coşmar. În prezent, bucureştenii fac până la 2,5 milioane de călătorii zilnice cu maşinile RATB.

Lucrătorii de la Metrorex vor măriri de salariu
Sindicaliştii de la metrou cer majorarea salariilor cu aproximativ 20% şi se plâng de condiţiile de muncă şi de mediul din subteran, care a dus la îmbolnăvirea multor angajaţi datorită nivelului ridicat de noxe.

„Nivelul de substanţe nocive din aerul de la metrou depăşeşte de opt ori limita maximă admisibilă“, a subliniat Ion Rădoi, lider sindical Metrorex. El a adăugat că, de la începutul anilor ’90 până în prezent, au murit peste 100 de salariaţi ai Metrorex care s-au îmbolnăvit din acest motiv.

În plus, şi volumul de muncă a crescut. numărul angajaţilor rămânând acelaşi deşi s-au deschis alte patru staţii noi. În prezent 700.000 de bucureşteni folosesc metroul, faţă de 300.000 în anul 2008.

Directorul general Metrorex S.A., Gheorghe Udrişte, a declarat pentru „Adevărul de Seară“ că, în momentul de faţă, conducerea companiei este în negocieri cu salariaţii. Dacă cererile lor nu vor fi aprobate, angajaţii ameninţă că vor opri total circulaţia trenurilor în jurul datei de 15 noiembrie.

Citiţi ce mijloace de transport vor folosi bucureştenii în cazul unei greve mâine dimineaţă în Adevărul!!!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite