Metropolă, în direct din stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Televiziunea naţională va transmite live imagini captate de 300 de camere de luat vederi existente în Bucureşti pe viitorul canal TVR Info. Noul post de televiziune, care va fi lansat luna aceasta, va folosi şi imaginile camerelor de supraveghere montate de firmele private.

Fie că va ieşi la o plimbare, fie că va face o manevră mai puţin legală în trafic, bucureşteanul va fi din ce în ce mai “supravegheat” de camere de luat vederi. Mai mult, de luna aceasta, oamenii se pot vedea şi la televizor, pentru că viitorul post TVR Info va transmite în direct imagini din spaţiul public al Capitalei.

Acesta este şi scopul acestei televiziuni de nişă, care, potrivit oficialilor din Televiziunea Română, se va ocupa în principal de informaţii utilitare şi de transmisiuni în direct din trafic.

“Toate imaginile vor fi preluate cu ajutorul a 300 de camere de luat vederi amplasate în Capitală, dar şi cu alte câteva sute amplasate în diferite localităţi din ţară”, se arată într-un comunicat al TVR.

Din 2009, mai multe camere video în trafic

Deşi unul dintre purtătorii de cuvânt ai TVR, Maria Iova, a declarat pentru “Adevărul” că noul post va colabora cu  Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), reprezentanţii Poliţiei nu au confirmat această informaţie.

“Nu am cunoştinţă despre acest post sau despre vreo colaborare cu cei de la TVR”, a spus purtătorul de cuvânt al IGPR, Christian Ciocan. Deocamdată, TVR nu a montat nicio cameră video în Bucureşti sau în alte localităţi din ţară, dar intenţionează să o facă în 2009.  Pe lângă informaţiile din trafic, pe postul TVR Info se vor putea difuza, din oră în oră, ştiri de interes naţional şi informaţii meteo.

Rubrică no comment

Grila de programe a postului va cuprinde şi trei rubrici de info - info bursier, info bancar şi info cultural, dar şi o rubrică “No comment”.

Potrivit reprezentanţilor TVR, postul va fi o premieră pe piaţa românească, datorită informaţiilor utilitare pe care le va transmite. TVR Info a primit licenţa de emisie pe data de 26 februarie, de la Consiliul Naţional al Audiovizualului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite