Meteorologii anunţă ninsori în Capitală! Autorităţile intră în alertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine vremea se răceşte şi mai tare iar ploaia de astăzi se va transforma în ninsoare. Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman a convocat încă de ieri comandamentul de iarnă pentru a se asigura că utilajele de intervenţie rapidă ale Romprest sunt pregătite pentru a îndepărta zăpada de pe carosabil şi pentru a preveni formarea poleiului.

Cel mult 2 grade la amiază se vor înregistra mâine, iar temperatura nu creşte nici la începutul săptămânii viitoare, însă e posibil ca bucureştenii să scape de ninsori.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru intervalul 19 februarie (ora 02.00) - 20 februarie (ora 12.00) o atenţionare de ninsori şi vânt puternic în toată ţara. Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat va ninge şi se va depune strat de zăpadă, pe arii extinse în Moldova, zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, iar în a doua parte a intervalului şi în regiunile sudice şi centrale. În sud şi sud-est vor fi la început precipitaţii predominant sub formă de ploaie, favorizând formarea de polei.

Peste 80 de utilaje şi 300 de muncitori sunt pregătiţi să intervină, 24 de ore din 24, pentru a deszăpezi şi a preveni efectele îngheţului pe toate cele peste o mie de străzi din Sectorul 1.

În Sectorul 1 sunt amenajate 16 puncte fixe de intervenţie rapidă formate din utilaje care sunt pregătite să deszăpezească de urgenţă arterele din cartierele unde sunt repartizate. Fiecărui punct fix îi corespunde un anumit număr de străzi principale şi secundare, de care va răspunde fiecare echipaj detaşat în teren.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite