Bucureşti: Meşteşugari de bulevard, la Aviatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe trotuarul de lângă parcul Kiseleff s-a deschis, în această dimineaţă, „Târgul  Meşteşugarilor“.

Târgul se adresează amatorilor de chilipiruri, dar şi colecţionarilor. Organizat de Primăria Sectorului 1, în colaborare cu Asociaţia de Turism şi Ecologie Carpatia, târgul va rămâne deschis până duminică.

Aici se găsesc de toate, de la produse unicat de artizanat, decoraţiuni şi bijuterii, până la oale, străchini şi alte obiecte de artă populară.

Bucureştenii pot achiziţiona obiecte decorative create din rădăcini de copac, piatră sau ceramică, covoare din lână sau resturi de materiale, făcute pe război, bijuterii din ceramică sau plastic şi mobilă rustică de lemn, recondiţionată.

De asemenea, sunt expuse spre vânzare câteva zeci de tablouri realizate manual, pictate sau din firart în 14.000 variante coloristice, ale căror preţuri variază între 5- 110 lei, în funcţie de dimensiune.

„Toate sunt făcute manual, fără ajutorul calculatorului, doar din propria imaginaţie. Lumea cumpără, dar se simte că e criză pentru că vindem mai puţin ca de obicei“, spune Maior Dionisie Negreanu, un comerciant venit pe Aviatorilor din localitatea Band, judeţul Mureş. 

De asemenea, există şi obiecte destinate copiilor, de la figurine şi coliere din ceramică pâna la jocuri şi maşinuţe din lemn.

„Este un târg interesant, unde am găsit jucării pentru copii la preţuri rezonabile, faţă de cele din magazine“, mărturiseşte Mariana Bercescu, bunica a două fetiţe din Bucureşti.

 „Tot ce avem aici se face din suflet. Suntem o familie veche de meşteşugari şi lucrăm doar cu lemn de fag din zona Pădurarilor“, a spus Ionel Lupu, meşteşugar din comuna Jebel, judeţul Timiş.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite