Meniu de sărbători la zoo: tort de ciocolată şi plăcintă cu morcovi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plăcintă cu mere şi morcovi, cozonac cu stafide şi fructe exotice, acestea sunt câteva dintre delicatesele pregătite special pentru animale.

Nu doar oamenii au pe masă, de Crăciun, prăjituri cu ciocolată, cozonaci şi fructe exotice. Din toate aceste bucate se vor putea înfrupta, în zilele de sărbătoare, şi cei peste 260 de locatari ai Grădinii Zoologice din Parcul “Constantin Stere” din Bucov. În fiecare an, conducerea instituţiei are grijă să ofere animalelor din captivitate un festin culinar cu ocazia Crăciunului,  această petrecere devenind o adevărată tradiţie printre necuvântătoarele din Bucov.

Leul şi urşii, cei mai răsfăţaţi

Îngrijitorii prepară hrană aleasă pentru fiecare specie în parte. Carnivorele sunt cele mai răsfăţate, iar leul face şi de data asta legea. Felinele sunt servite cu multă carne, mai multă decât în zilele obişnuite.
Urşii, mari amatori de dulciuri, vor fi trataţi cu plăcintă cu mere şi morcovi, pudrată cu mult zahăr, tort de ciocolată şi citrice. În plus, ei vor primi şi un supliment de hrană compus din lapte cu ouă pentru a rezista mai bine temperaturilor scăzute de peste iarnă.

Nici rozătoarele nu sunt uitate. Este de aşteptat ca ratonii să se lingă pe lăbuţe de plăcere după ce vor mânca la desert biscuiţi cu miere, pe care i-au devorat cu atât de multă plăcere cu ocazia zilei lor de naştere.  “Maimuţele <> din timp lui Moş Crăciun cerându-i multe  banane, cozonac şi orez cu lapte presărat cu stafide”, ne-a declarat Iulian Costache, purtător de cuvânt al Parcului Memorial “Constantin Stere”.

Va fi mare sărbătoare şi pentru papagali. Ei vor primi bucăţele de măr şi seminţe vitaminizate aduse din Germania de Fundaţia “Tierschutzverein”.

Porţii duble pe timp de iarnă

Animalele de la Grădina Zoologică din Bucov sunt hrănite de două ori pe zi, dimineaţa şi după-amiaza, iar în perioada sezonului rece porţiile lor sunt dublate pentru a face faţă frigului.
Purtătorul de cuvânt al Parcului Memorial “Constantin Stere”, Iulian Costache, îi atenţionează pe vizitatorii care sunt tentaţi să le dea de mâncare animalelor că hrănirea acestora este strict interzisă.

Program de sărbători

Animalele de la Grădina Zoologică din Bucov vor putea fi admirate şi în perioada sărbătorilor. Programul începe la ora 8 dimineaţa şi se încheie după-amiază, la ora 16. Un bilet de intrare la Zoo costă 2 lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite