Bucureşti: Melomanii au ascultat spectacolul de la Opera Naţională pe iarbă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubitorii muzicii clasice s-au delectat sâmbătă seară cu un concert extraordinar în aer liber, desfăşurat pe esplanada din faţa Operei Naţionale din Bucureşti (ONB).

Evenimentul intitulat „Promenada Operei” se află la a treia ediţie, care a început sâmbătă, la ora 21.30. „Anul acesta, ca şi în ceilalţi ani, sonorizarea este foarte bună”, a declarat Daniela Plopeanu, secretar literar pentru relaţii publice în cadrul ONB.

„Promenada Operei”, într-o seară răcoroasă de vară

Vocile tenorilor răsunau sâmbătă în toată zona Piaţei Operei. Abia am găsit un loc de parcare. O mare formată din câteva mii de oameni priveau spre scena Operei Naţionale din Bucureşti. Un spectacol grandios se desfăşura atât pe scenă, cât şi printre spectatorii iubitori de muzică clasică.

Norocoşii care au prins un loc pe cele două mii de scaune priveau fascinaţi concertul, ajutaţi de două ecrane mari prin care puteau vedea mai bine interpreţii. Pe iarbă stau alte sute, poate chiar o mie de oameni, se delectau cu ariile de Giuseppe Verdi, Johannn Staruss, Mozart şi ale altor compozitori.

Pe iarbă, oamenii stăteau în grupuri de câte trei sau patru: cupluri, femei însărcinate îmbrăcate în rochii largi, tineri, copii şi bătrâni. Câţiva oameni şi-au adus umbrele pentru a fi siguri că ploaia nu le va strica seara la operă. Alţii şi-au adus scaune pliante de lemn pe care le-au aşezat pe iarbă. Lângă scenă, o ambulanţă este pregătită de intervenţie.

Spectatori pe iarba din faţa Operei

Pe membrii familiei Pintilie, părinţii şi fiica Simona, i-am găsit stând pe iarbă absorbiţi de spectacolul de operă. Nu păreau deranjaţi de faptul că nu au mai găsit locuri libere pe scaune. „Explicarea ariilor este o idee foarte bună, este o delectare intelectuală”, a spus Doiniţa Pintilie, informatician. „Este un eveniment frumos, interpretarea este specială, iar muzica este deosebit de frumoasă”, a completat Constantin Pintilie, tot informatician.


Magda Dumitru, o profesoară din Bucureşti, spune că a aflat de acest eveniment prin intermediul unui mail primit de la Opera Naţională. „Este o idee foarte bună. Anul trecut nu am fost. Păcat că este organizat doar o dată pe an!”

Marinescu Nicolae, consultant financiar, stă pe iarbă alături de soţia sa. Este prima dată când vine la „Promenada Operei” şi este foarte mulţumit de sonorizare. „Au piese cunoscute, am remarcat în special vocile sopranelor şi interpretarea lor extraordinară.”

„Au fost 2000 de scaune asigurate de Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-PPS)”, a spus Daniela Plopeanu, secretar literar pentru relaţii publice în cadrul ONB. „În total, estimez că sunt chiar 3000- 4000 de oameni”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite