Medicul român care tratează cămilele în Egipt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veterinarul Gabriel Ignat (35 de ani) lucrează alături de doi austrieci şi mai mulţi studenţi din Cairo.După confruntările de stradă din Egipt, oamenii nu mai au hrană pentru animalele care au nevoie şi de îngrijiri de urgență din cauza rănilor și bolilor.

Tânărul medic veterinar se află în prima sa misiune de acordare de ajutor într-o zonă afectată de revolte, aşa cum a fost Egiptul la începutul acestui an, şi unde viaţa oamenilor s-a schimbat, iar greutăţile s-au adâncit.

În ţară, Gabriel Ignat, medic veterinar la Fundaţia Vier-Pfoten, a fost implicat în campanile de sterilizare a câinilor fără stăpân, iar de la 24 februarie se află în Egipt unde-şi pune la dispoziţie priceperea sa. Mărturiseşte că a mai fost plecat în misiuni externe, în Bulgaria, Serbia şi India, dar Egiptul este prima ţară unde localnicii se confruntă cu o situaţie disperată.

„Desfăşurăm o misiune de ajutor de urgenţă în zonele turistice puternic afectate de revoluţia din 25 ianuarie, din cauza dispariţiei complete a turiştilor. Vier-Pfoten acordă hrană şi asistenţă medicală veterinară pentru animalele din aceste zone“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, medicul Gabriel Ignat. 

Animale moarte de foame

Dispariţia turiştilor din din Giza, zona piramidelor a ruinat 40.000 de familii care trăiau din turism şi aveau cai sau cămile. Oamenii nu mai au nici o sursă de venit şi nici hrană pentru animale. „Multe au murit deja de foame, iar majoritatea sunt pline de răni şi diverse boli infecţioase şi parazitare. Sunt lipsite de îngrijire“, a mai spus Ignat.

Confictele nu par să mai pună în pericol misiunea din Egipt. „Suntem cazaţi într-un apartament din Giza, în apropierea piramidelor. Zona este cât se poate de sigură. Oamenii sunt foarte primitori şi foarte dornici de turişti“, a mai declarat medicul veterinar român.

Voluntarii ajută medicii


Fundaţia Vier-Pfoten şi-a început misiunea în Cairo pe 24 februarie şi a oferit hrană pentru 800 de cai şi 1.000 de cămile, dar şi asistenţă medical-veterinară pentru un număr de 500 de animale.

Gabriel Ignat este acum singurul român în echipa din Egipt, din care fac parte Dr. Amir Khalil (şeful misiunii de ajutor), Richard Stern (Austria), Robert Hengl (Austria).

Alături de ei mai lucrează 28 de voluntari din Giza (Cairo) şi şase voluntari în Luxor, toţi studenţi la Facultatea de MedicinăVeterinară din Cairo.

Şi pentru că situaţia este destul de gravă şi atât oamenii, cât şi animalele au nevoie de ajutor, Vier-Pfoten a prelungit misiunea până la sfârşitul lunii martie.

Mai mult, a extins-o şi în oraşul turistic Luxor, unde oamenii se confruntă cu aceeaşi problemă. Vier-Pfoten colaborează şi cu alte ONG-uri locale care sunt depăşite de gravitatea situaţiei, dar care ajută la distribuirea hranei pentru animale.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite