Medicul acuzat de viol şi tentativă de omor de o pacientă minoră a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul de la Spitalul „Grigore Alexandrescu“, Răzvan Trancă, a fost acuzat în urmă cu patru ani de viol şi tentativă de omor de Andreea Mocanu, o pacientă în vârstă de 17 ani care a căzut de la etajul şase al blocului în care locuia doctoral. El a fost condamnat definitiv aseară de instanţa supremă la patru ani de închisoare cu suspendare. De altfel, el trebuie să plătească Andreei Mocanu 50.000 de lei daune morale.

Magistraţii Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie a admin recursul procurorilor de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi l-a condamnat pe Răzvan Trancă la patru ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei. Totodată, ei au hotărât ca timp de doi ani Răzvan Trancă să aibă interdicţie de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, precum şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Doctorul trebuie să-i plătească victimei sale, Andreea Mocanu, daune morale în valoare de 50.000 de lei.

În primă fază, în urmă cu doi ani, doctoral fusese achitat de acuzaţia de viol faţă de fată, de către judecătorii de la Tribunalul Bucureşti, aceştia acuzându-l doar de tentativă de omor. Pedeapsa a fost tot de patru ani cu suspendare şi daune morale de 50.000 de euro. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care în primăvara trecută, la 2 martie, l-a achitat pe medicul Răzvan Trancă, considerându-l nevinovat. Decizia Curţii de Apel Bucureşti a fost atacată cu recurs la instanţa supremă, care a dat verdictul aseară: patru ani cu suspendare plus daune morale.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite