RĂPUS DE EPUIZARE Medicul Nicolae Pleş de la Maternitatea Bucur din Capitală a făcut stop cardiorespirator după ce a terminat o operaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul a avut programată la prima oră a operaţie grea. După intervenţie a acuzat o durere în piept şi a necesitat intervenţia de urgenţă a echipajului SMURD.

UPDATE ora 17.40: În momentul de faţă, medicul Nicolae Pleş se află internat la spitalul Floreasca. "Starea medicului este foarte gravă, el este internat la secţia de Terapie Intensivă a spitalului", a declarat, pentru Adevărul, medic Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al spitalului de Urgenţă Floreasca.

Nicolae Pleş a fost dus de urgenţă la Spitalul Floreasca, unde i s-au făcut mai multe analize, printre care şi angiografia.

Medicul de la Maternitatea Bucur din Capitală a intrat în sala de operaţii la prima oră a dimineţii, având programată o intervenţie destul de grea, "dar nu mai grea decât a făcut de sute de ori", după spusele medicului anestezist, Stelian Toma.

Imediat după terminarea operaţiei, Pleş s-a dus la secţia de terapie intensivă, acuzând dureri mari în piept, după care a intrat în stop cardiorespirator. Colegii lui şi medicii de la SMURD au intervenit de urgenţă, reuşind resuscitarea medicului.

"Muncim foarte mult după închiderea Spitalului Caritas"

Aistentele de la Maternitatea Bucur susţin că medicul Nicolae Pleş, şeful Secţiei de Obstetrică Ginecologie, este unul dintre cei mai buni doctori ai spitalului. "Are în jur de 50 de ani şi, ca noi toţi, munceşte foarte mult în ultimul timp, mai ales după închiderea Spitalului Caritas. Numai săptămâna trecută am avut pest 60 de copii de supravegheat pe secţie", a declarat, pentru Adevărul, Doina Orzaru, asistentă la Maternitatea Bucur. Ea a adăugat că, deşi nu a fost de faţă când medicul Pleş a făcut stop cardiorespirator, crede că acesta a avut una dintre intervenţiile chirurgicale complicate: "La noi nu vin doar naşteri simple, ci vin şi cazuri grave de cancer".

Operaţii care durează şase ore

O altă asistentă care a dorit să îşi păstreze anonimatul a precizat că "neajunsurile şi stresul din ultimele luni" au determinat accidentul dorctorului Pleş. "Nu au ce le trebuie, se implică personal, adică medicii cumpără cu banii lor medicamente. Tot greul cade pe şefii de secţie. Eu, de exemplu, am fost singură la 34 de copii într-o noapte!", a explicat femeia care lucrează la "Bucur". Ea a mai spus că cele mai grele operaţii realizate la Secţia de Obstetrică Ginecologie sunt cele de extirpare de fibrom sau histerotomia, care pot dura şi câte şase ore. "Mai grave este că medicii de la noi, săracii, ies dintr-o astfel de operaţie şi intra-n alta", a conchis asistenta.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite