UPDATE Tatăl poliţistului băgat în comă de un interlop: „A deschis ochii câteva clipe şi părea vioi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starea lui Codruţ Oprea rămâne constantă, spun medicii de la Spitalul Floreasca. Tatăl poliţistului rămâne optimist cu privire la şansele de supravieţuire ale fiului său.

Tatăl lui Codruţ Oprea, poliţistul băgat în comă de interlopi este mai optimist în ceea ce priveşte starea fiului său. Bărbatul care nu s-a mişcat de la căpătâiul lui Codruţ a spus că astăzi, acesta a dat câteva semne care l-au făcut să aibă speranţe. „A  deschis ochii. Este mai vioi decât ieri", a spus Adrian Oprea, tatăl poliţistului. Totuşi, medicii rămân sceptici în privinţa stării de sănătate a tânărului. „Este în stare vegetativă permanentă. Chiar dacă a deschis ochii, creierul lui nu poate funcţiona", a spus Ioana Glinţescu, medicul poliţistului.

Adrian Oprea ne-a spus că ieri, în ciuda reţinerii medicilor, băiatul său dă semne de viaţă.

„Ieri Codruţ a deschis ochiii, a mişcat din picior şi a întors capul. Nu pot să spun dacă sunt reflexe sau sunt mişcări controlate. Aştept şi eu o minune de la Dumnezeu", a spus bărbatul, adăugând că, deşi avea la dispoziţie patru ore de vizită la spital, personalul sanitar de la Floreasca nu l-a lăsat să stea mai mult de o oră lângă fiul său.

Medicii, însă, nu se arată optimişti cu privire la şansele de recuperare ale poliţistului băgat în comă de un interlop din Târgovişte.

„Codruţ trăieşte, dar nu vedem nicio evoluţie. Nu se pune problema de deconectarea de la aparate, pentru că nu avem cadrul legal pentru aşa ceva", a spus dr. Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.

După ce a fost tratat într-o clinică austriacă, poliţistul agresat în timp ce se afla în misiune a stat peste opt luni în stare de comă. La sfârşitul lunii martie el a fost transferat în ţară, la Spitalul Militar din Bucureşti, după ce primise îngrijiri medicale într-o clinică din Viena.

Toate cheltuielile medicale de până acum au fost suportate de Ministerul de Interne. Acestea se ridică la nivelul zecilor de mii de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite