Mausoleul din Parcul Carol, vandalizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mausoleul din Parcul Carol a fost vandalizat, ieri-noapte, mai mulţi poliţişti comunitari găsind 10 kilograme de folii de cupru de pe monument la distanţă de 20 de metri de acesta.

„Este vorba despre porţiunea de cupru de pe hemiciclul mausoleului. Poliţiştii de la Secţia 14 fac cercetări. Până în prezent nu avem niciun suspect“, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul-şef Christian Ciocan.

„Aşteptăm finalizarea anchetei“
Varianta furtului este exclusă, pentru că tablele din monument au fost găsite abandonate. Reprezentanţii Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor, instituţia căreia îi aparţine monumental, sunt stupefiaţi de cele întâmplate. „Aşteptăm ca poliţia să finalizeze ancheta. Oricum, mausoleul trebuia să intre într-un program de reabilitare. La finalul anchetei, vom stabili şi pagubele, şi vom pune alte table din cupru“, a explicat directorul instituţiei, colonelul Marian Popescu.

„Nu s-a mai întâmplat aşa ceva“
Fostul director adjunct al Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor, Ilie Schipor, spune că nu au mai fost niciodată acte de vandalism sau furturi, de la trecerea mausoleului în administrarea Oficiului Naţional, în urmă cu circa patru ani.
„Monumentul este inclus într-un proiect de transformare, de amenajare într-un loc reprezentativ de comemorare a eroilor. Este regretabil ce s-a întâmplat“, a spus Ilie Schipor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite