Matei Filip montează reclame acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micuţul Matei Filip îşi încearcă talentul actoricesc la „Şcoala Micile Vedete“, iar acasă, împreună cu sora sa Maria, regizează reclame.

Uşor timid, dar extrem de politicos şi atent lşa gesturi şi la exprimare, Matei Filip deprinde tainele actoriei la „Şcoala Micile Vedete“ împreună cu regizoarea Ariana Pendiuc. Matei are 10 ani, iar când era mai mic îşi dorea să devină jurnalist, urmând modelul tatălui său, Ralu Filip, să-i vină idei încontinuu şi să scrie, dar de curând şi-a descoperit pasiunea pentru actorie, montând acasă, împreună cu sora sa mai mare, Maria, reclame interpretate într-o manieră proprie, comică. „Am regizat reclame la caşcaval şi chiar la hârtie igienică. Mama era cea care ne filma în timp ce noi filmam reclamele respective“, povesteşte micuţul Matei.

Acum joacă într-un filmuleţ realizat de „studenţii“ Şcolii Micile Vedete, în care interpretează rolul unui băieţel dintr-o clasă care are o nouă învăţătoare, nu prea agreată de copii. Rolul său se desfăşoară în mare parte la laboratorul de biologie, când, Matei o imită pe învăţătoare, folosind scheltul din dotarea laboratorului. La începutul lunii februarie va avea loc premiera filmuleţului, la unul dintre cinematografele din Capitală. Atunci, Matei, alături de colegii săi de la şcoala de actorie vor păşi, ca nişte adevărate vedete pe un covor roşu.

Mr. Bean, idolul lui Matei
Ca orice artist în devenire, micuţul Matei are un şi un idol. Acesta este comicul Mr. Bean. De asemenea, interpretarea lui Matei din filmuleţul realizat la Şcoala Micile Vedete are ceva din savoarea actorului englez, completează regizoarea Ariana Pendiuc. Acesta a mai spus că scenariul filmului este conceput în aşa manieră încât fiecare rol să se muleze pe specificul micuţilor actori.
Actoria nu este singura pasiune a lui Matei.

El urmează şi cursuri de chitară , AIKIDo, vioară, flaut şi pian. Pe lângă toate acestea, Matei îşi găseşte timp şi pentru tenis, unde este singurul copil care se ceartă cu antrenorul. El spune, încrezător în forţele proprii, dar şi glumeţ, că reuşeşte să facă toate acestea, depăşind viteza legală. „Sunt un mare tenissman. Ajung la roland Garros şi-l bat pe Roger Federer“, mai spune amuzat Matei.
 
Cel mai bun prieten al lui Matei este bunicul său, ziaristul Dan Dumitrescu. Oriunde se duce, Matei este însoţit de bunicul său, şi tot cu bunicul discută şi cele mai delicate probleme, cum ar fi cele legate de fete. „Suntem cei mai buni prieteni şi cei mai buni camarazi“, menţionează Matei Filip. El este cel care l-a convins pe Dan Dumitrescu să renunţe la fumat, pentru că Matei urăşte ţigările şi nu poate să-i înţeleagă pe cei care ăşi pierd vremea cu ţigara în gură.

Ce înseamnă a fi vedetă pentru tine?
Să joc în reclame, să ştiu să joc foarte bine un rol. Mi-aş dori să joc într.un film de lung-metraj, la fel mi-aş dori să joc şi într-o reclamă adevărată. Dar cred că a fi vedetă însemnă, în primul rând, să ştii să joci.

Ce-ai face dacă ai avea o baghetă magică?
Dacă aş avea o baghetă magică,. Aş face toate dulciurile sănătoase, ca să nu mai avem restricţii alimentare.

Ce-i place
„Îmi place să fac origami, să mă uit la Mr. Bean, să joc baschet, tenis şi să mă dau cu bicicleta“, spune micuţul actor Matei Filip.

Ce nu-i place
„Nu-mi place fotbalul, nu-mi place tiramisu şi nici pastele cu brânză“, spune tânărul. De asemenea el susţine că nu-i prea place teatrul, pentru că este mai greu de făcut decât filmul.

Născut. 1 iunie 2000, la Bucureşti
Educaţie. elev în clasa a IV-a la Şcoala Centrală din Bucureşti
Familie. Mai are o soră mai mare, în vârstă de 14 ani

image
image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite