Bucureşti: Măşti de protecţie distribuite gratuit în Gara de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care vor pleca astăzi din Gara de Nord Bucureşti către Sinaia/Braşov şi Iaşi vor primi gratuit măşti chirurgicale, precum şi o sticluţă cu spirt sau un săpun pentru curăţarea mâinilor şi un set de reguli simple pentru prevenirea infectării cu virusul A/H1N1.

Acţiunea are drept motiv faptul că, zilnic, mii de oameni din diferite oraşe pleacă sau vin spre Capitală, aglomeraţia favorizând expunerea la diferite afecţiuni virale, inevitabile în perioada anotimpului rece.
Măştile chirurgicale care vor fi distribuite sunt de unică folosinţă, din material neţesut, cu trei pliuri, cu inserţie metalică şi cu elastic, fiind destinate protecţiei împotriva bacteriilor.

„Măştile nu ne oferă protecţie garantată în faţa viruşilor. Ele ne apără de bacterii, însă nu ne protejează 100%“, a declarat prof. dr Adrian Streinu-Cercel, director al Institutului Matei Balş din Bucureşti.

În Bucureşti au fost confirmate 22 de cazuri de gripă porcină, patru cazuri fiind diagnosticate în ultimele 24 de ore. În instituţile publice au fost luate imediat măsuri de prevenire a gripei porcine.

Angajaţii sunt obligaţi să poarte măşti, iar sălile în care se confirmă un caz de gripă nouă sunt dezinfectate. Acolo unde se înregistrează mai mult de trei cazuri de îmbolnăvire se închide instituţia.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite