Bucureşti: Măşti de protecţie, pentru călătorii din Gara de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate persoanele care pleacă astăzi din Gara de Nord către Braşov şi Iaşi primesc gratuit măşti chirugicale. Oamenii apelează însă la această variantă chiar dacă medicii susţin că masca chirurgicală nu este cea mai bună soluţie în cazul noului virus gripal.

Aproape 4.000 de măşti de protecţie şi tot atâtea săpunuri pentru curăţarea mâinilor au fost împărţite încă de azi-dimineaţă de către reprezentanţii farmaciilor Sensiblu, călătorilor din Gara de Nord, care urmau să plece spre Braşov şi Iaşi. De asemenea, aceştia au primit, fiecare, câte un set de reguli simple pentru prevenirea infectării cu virusul A(H1N1).

„Acţiunea se desfăşoară doar pe parcursul zilei de astăzi, am început de la ora 8.30 când a plecat primul tren, şi continuăm până diseară, la ora 20.00. Prin această iniţiativă vrem să transmitem mai mult un mesaj de responsabilizare“, a spus Veronica Burlacu, purtător de cuvânt al A&D Pharma.

De asemenea, ea a adăugat că au fost alese aceste două rute pentru că la Iaşi şi Braşov au fost înregistrate cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu gripă porcină.

Unii călători se arată interesaţi
Imediat ce primeau punga cu masca de protecţie şi săpunul antibacterian, călătorii le desfăceau curioşi. Îşi puneau măştile pe faţă cerând mai multe informaţii despre noul virus gripal. „Mi-e frică de această gripă nouă, chiar dacă se fac tot felul de speculaţii. Dacă tot am primit masca o port şi de-acum voi încerca să respect mai strict câteva norme de igienă “, a spus Elena Ioana Predan.

„Am observat că oamenii reacţionează destul de bine. Evident că mai sunt şi persoane dezinteresate care ne cer punguţele doar în ideea că primesc ceva gratuit“, a mai spus Veronica Burlacu.
Acţiunea a pornit de la ideea că zilnic mii de oameni din diferite oraşe pleacă sau vin în Capitală, aglomeraţia favorizând expunerea la diferite afecţiuni virale, inevitabile în perioada anotimpului rece.

Măştile chirurgicale care se distribuie sunt de unică folosinţă, sunt realizate din material neţesut, cu trei pliuri, cu inserţie metalică şi cu elastic, şi sunt destinate protecţiei împotriva bacteriilor.
„Măştile nu ne oferă protecţie garantată în faţa viruşilor. Ele ne apără de bacterii, însă nu ne protejează 100%“, a declarat prof. dr Adrian Streinu-Cercel, director al Institutului Matei Balş din Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite