Masonii români au strâns 50.000 de euro pentru elevii Liceului de Coregrafie din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marea Lojă Naţională din România a colectat 50.000 de euro, bani care îi vor ajuta pe trei elevi ai Liceului de Coregrafie să participe la concursul mondial de balet pentru tineret de la New York.

Banii colectaţi la Balul de Caritate al MLNR, care a avut loc aseara, la Palatul Snagov, sunt destinaţi sprijinirii proiectelor din acest an ale Liceului de Coregrafie “Floria Capsali” din Bucureşti.

Fondurile vor contribui şi la ajutarea sistemului educaţional de stat, fiind folosite pentru a aduce în România doi  profesori  prestigioşi din străinătate.

Trei dintre elevii liceului s-au calificat în finala concursului Youth America Grand Prix – cel mai important concurs mondial de balet dedicat tinerilor, la care participă cele mai prestigioase școli de profil din lume.

Calificaţi după ce au câştigat semifinalele europene de la Paris, cei trei elevi români aveau nevoie de finanțarea participării la prestigiosul concurs, a cărui finală va avea loc la New York, în perioada 15-25 martie.

Fondurile colectate vor finanța şi cursurile de pregătire a profesorilor români în domeniul predării după metode moderne a baletului. Cursurile vor fi  susţinute de Paul Boos şi Massimo Gerardi, doi dintre cei mai mari profesori de coregrafie, reprezentanţi ai şcolilor americane şi europene.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite