Bucureşti: Maşinuţele teleghidate s-au antrenat pe pista din Băneasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 20 de piloţi îşi pregăteau azi-dimineaţă, la ora 10.00, maşinile pentru concursul ce va avea loc mâine. În parcarea de la Băneasa Shopping City a fost amenajat o pistă, iar cei care vor să se înscrie în competiţie mai pot depune astăzi cererile.

Dis-de-dimineaţă, la Băneasa Shopping City începuseră pregătirile pentru concursul dedicat automodelelor radiocomandate, clasa 1/8 Rally. Cei aproape 20 de piloţi îşi pregăteau maşinuţele pentru competiţia care va avea loc mâine, tot de la ora 10.00.

Bolizii în miniatură admişi în concurs au motoare termice, cu capacităţi de 3,5 şi 4,6 cmc. „Astăzi au loc calificările şi încălzirea pentru piloţi, iar mâine semifinalele şi finalele. Este cam acelaşi lucru ca la o competiţie cu maşini adevărate, participanţii au aceleaşi emoţii“, a spus Bogdan Luben, organizator al evenimentului.

Premiile oferite câştigătorilor constau în produse de la Model Maniac, pentru locul 1 în valoare de 100 de euro, pentru locul 2, în valoare de 50 de euro, iar pentru locul trei premiul constă într-un bidon de combustibil.

Modelismul, un hobby scump

„Pentru mine este mai mult decât un sport, este un hobby. Când participi la astfel de concursuri ai aceleaşi trăiri ca la o competiţie adevărată. Partea proastă este că această pasiune costă mult. Doar întreţinerea maşinii ajunge la câteva mii de euro pe an“, a spus unul dintre piloţi, în timp ce îşi pregătea maşina.

Înscrierile în concurs se mai pot face până mâine înainte de începerea  raliului, fără a exista limită de vârstă pentru participanţi. Evenimentul se va desfăşura după toate regulile stabilite la concursurile de automodele radiocomandate, cuprinzând calificări, semifinale şi finale.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite