Maşinile de închiriat, afacerea momentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maşinile economice sunt la mare căutare în rândul românilor care lucrează în străinătate şi vin să-şi petreacă vacanţa în ţară, dar şi în cel al marilor companii care preferă să le închirieze decât să plătească un leasing.

Jumătatea lunii august pare să fie cea mai „grea“ perioadă din acest an pentru firmele de închiriat maşini din Bucureşti, care nu mai fac faţă cererilor venite de la clienţi. În parcurile auto nu se mai găsesc autoturisme pentru închiriat, iar fiecare maşină restituită este imediat preluată de cei aflaţi pe lista de aşteptare.

„Anul trecut nu a fost atât de aglomerat, dar acum de la jumătatea lui iulie a început nebunia, iar acum nu mai avem nicio maşină. Cum sunt aduse sunt date imediat“, a declarat pentru „Adevărul de Seară“ George Friptu, de la firma „Code Alarm“ SRL din Capitală. 

Cele mai mult cereri vin acum de la românii care se întorc în ţară pentru a-şi petrece concediul. „A devenit o modă închirierea maşinilor pentru că şi costurile sunt mai mici decât cu autoturismul personal.De exemplu pentru zece zile costă în jur de 300 de euro, timp în care poţi parcurge şi 3.000 de kilometri şi nu duci grija în momentul în care apar defecţiuni tehnice la maşină“, a mai spus George Friptu.

Preţul de închiriere poate porni de la 17 euro/zi

„Criza“ de maşini de închiriat va mai dura cam până la sfârşitul lunii septembrie, timp în care cu greu mai găseşti una. „Astăzi am fost nevoit să refuz un client pentru că nu mai avem niciuna în parcul auto“, a spus şi Viorel Rotaru de la Compania de închiriat maşini „Rexton“.

Şi asta pentru că cei care vin în România din Italia, Spania, Germania, Anglia sau Irlanda renunţă să mai vină cu maşinile persoanel pentru că o astfel de călătorie implică şi costuri mai mari, dar şi mai mult timp petrecut pe drum. Aşa că cel mai confortabil şi la îndemână le este închirierea unei maşini. Cele mai căutate sunt bineînţeles cele economice.

„Daciile Logan sunt foarte cerute, dar avem şi alte mărci căutate. Preţurile pornesc de la 17 euro pe zi în funcţie de perioada de închieriere“, spun reprezentanţii firmelor de profil.

Companiile preferă maşinile închiriate

Şi companiile din alte domenii au preferat în acest an, pe fondul crizei să apeleze la maşini închiriate şi să renunţe să le mai cumpere din cauza costurilor prea mari.

„Este mai convenabil să închiriezi câteva maşini pe o perioadă mai lungă întrucât şi preţul scade în funcţie de timpul de închiriere. Avem firme de distribuţie care preferă să folosească această metodă pentru agenţii lor“, a declarat şi Nicolae Iordache, de la firma „Top cars rent“. 

Fenomenul este susţinut şi de alţi reprezentanţii de firme de profil care au constatat că există tot mai multe companii care preferă maşinile închiriate care au şi asigurare, iar în cazul unor prbleme nu-şi mai bat capul cu reparaţiile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite