Bucureşti: Maşinile din intersecţie se vând mai bine ca în târg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii preferă să-şi cumpere maşini la mâna a doua căutând în intersecţii şi pe internet pentru că vânzătorii din târguri nu le inspiră încredere.

MAI CITEŞTE:
Bucureşti: Drumul actelor pentru înmatriculare

Criza care a lovit industria auto are şi părţile ei pozitive, mai ales pentru cei care îşi doresc să achiziţioneze automobile second-hand. Cei care dispun de banii necesari profită de situaţia actuală pentru a-şi cumpăra maşini bune la preţuri rezonabile. Mulţi cumpărători se orientează către parcurile auto ale firmelor de leasing în căutare de oferte avantajoase, dar nu scot din calcul nici marile intersecţii şi bulevarde, transformate în „saloane auto“.

Sunt deja de notorietate intersecţiile de la Doamna Ghica şi Morarilor, unde se găsesc maşini ieftine şi pentru care se poate trata direct cu proprietarii, în timp ce Calea Dorobanţilor a devenit un „mini-târg“ de maşini de lux.
„Am pus maşina în intersecţia de la Morarilor pentru că locuiesc în apropiere şi pot să vin să o văd oricând, pentru că nu plătesc nimic şi pentru că se vinde mai repede. În târg trebuie să plăteşti taxă, să te duci dimineaţa să stai lângă ea, e mai complicat şi nici nu ai mai multe şanse să o vinzi“, spune Marius Lia.    

Cumpărătorii se feresc de samsari

Clienţii îşi doresc să obţină cât mai multe informaţii despre automobilul uzat pe care îl vor cumpăra, chiar înainte de achiziţie. De aceea preferă să discute direct cu proprietarul. Intermediarii sau cei care aduc automobile „de afară“ sunt evitaţi pentru faptul că ascund anumite defecte sau dau kilometrajele înapoi atunci când „pregătesc“ maşinile pentru vânzare.

„Nu am încredere în cei care vând maşini în târgul din Vitan pentru că le aduc din afară şi cer mult mai mult pe ele decât fac. În plus, nu ştii dacă maşina este cu adevărat bună. Eu când mi-am cumpărat maşina, am căutat prin oraş, direct de la proprietarul care a pus anunţul pe ea“, spune Gheorghe Gheorghe, un bucureştean care şi-a achiziţionat maşina dintr-o intersecţie.
„Am auzit multe persoane care preferă varianta asta. Samsarii din târg vor să-şi scoată cât mai mulţi bani. După părerea mea, majoritatea celor care vând în Vitan sunt nişte bişniţari şi nu este exclus să te păcălească“,  mai spune Gheorghe Gheorghe.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite