Maşinile de epocă au defilat între Bucureşti şi Urlaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe vehicule istorice şi modele celebre au fost prezentate de membrii clubului Retromobil la Muzeul Aviaţiei. Dintre cele aproape 40 de maşini pitoreşti expuse în faţa muzeului, 24 au plecat către „Conacul dintre Vii“ din judeţul Prahova, în cadrul „Retroparadei Primăverii“.

Membrii clubului Retromobil, posesori ai vehiculelor istorice, au încercat ieri să recreeze pentru câteva ore atmosfera unor timpuri trecute, dar pline încă de farmec pentru mulţi dintre bucureşteni. „Prin astfel de evenimente încercăm să readucem în memoria colectivă preocupările valoroase şi pasiunile românilor”, a declarat preşedintele Retromobil Club România, Giuseppe Rossi.
Vizitatorii, mulţi dintre ei trecători întâmplători, au fost atraşi de eveniment, încă de cum au fost aduse maşinile. „Am aflat că vor fi expuse maşini de epocă şi cum îmi plac foarte mult, am venit să le văd. Nu ştiam nici măcar dacă mă vor lăsa să intru dar mă bucur că am reuşit”, a spus Petre, un pensionar.

Maşină fabricată acum 75 de ani 


La expoziţie au putut fi admirate 39 de maşini, fabricate între anii 1934 şi 1974. Aici s-au reunit mărci şi modele celebre precum Mercedes Benz 200, Skoda 1100 sau Rolls Royce Silver Shadow MK1.
Cea mai veche maşină de la acest eveniment a fost un Hanomag Rekord, fabricat în 1934 şi este proprietatea unui bucureştean. „Fac parte din clubul Retromobil, particip la fiecare eveniment de acest gen, la aniversări sau la diferite filmări. Sunt pasionat de maşini de epocă. A mea este cea mai veche, e din anul 1934“, a spus Mircea Ganea.
Vehiculele participante la „Retroparada Primăverii“ au au fost aduse la Muzeul Aviaţiei din mai multe oraşe din ţară, precum Piteşti, Braşov, Constanţa şi Târgovişte.

Parada s-a încheiat la „Conacul dintre Vii”

După terminarea prezentării maşinilor de la Muzeul Aviaţiei, 24 dintre şoferi au plecat către „Conacul dintre Vii“. Situat la 77 de kilometri de Bucureşti, în Urlaţi, acesta oferă un cadru ideal pentru regăsirea atmosferei rafinate şi cosmopolite a societăţii româneşti de demult.
„Dorim să retrăim acele vremuri când astfel de maşini umpleau străzile oraşelor. Vrem să arătăm în acest fel decenţa şi rafinamentul românesc“, a încheiat preşedintele Retromobil.

Istoricul Retromobil Club România

Asociaţia naţională a posesorilor şi restauratorilor de vehicule istorice, Retromobil Club România (R.C.R.), a fost înfiinţat în 1998. Nemulţumiţi de modul în care se desfăşura activitatea în unicul club de acest gen existent pe atunci în ţară, 21 de pasionaţi s-au reunit la Bucureşti şi au hotărât fondarea unei noi asociaţii.
Începutul a fost anevoios însă, după înfiinţare, clubul a început să devină o prezenţă obişnuită pe scena automobilismului românesc. Primul eveniment organizat de R.C.R. a fost participarea la SAB ’98, cu un stand propriu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite