Maşini de fiţe la 4TuningDAYS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai important eveniment auto al anului din Romînia va avea loc la complexul expoziţional Romexpo din Bucureşti. Ultimele creaţii în materie de tuning, maşini cu peste o mie de cai putere, vor putea fi admirate timp de două zile la Romexpo.

Ediţia 2010 a evenimentului 4TuningDAYS aduce peste 200 de maşini modificate, motoare de minim 1000 CP şi maşini concept în premieră mondială. Cele mai importante firme din domeniul auto îşi vor prezenta mâine ultimele creaţii în materie de tuning, astfel încât pasionaţii vor putea admira  de maşini modificate pe partea tehnică, styling interior şi exterior.

Dacă anul trecut evenimentul s-a desfăşurat sub deviza „Pasiunea bate criza”, anul acesta expoziţia va însemna artă.  “Anul acesta, cu întreaga expoziţie la capacitate maximă, ştim că nimic nu poate sta în calea pasiunii oamenilor de a face maşinile mai frumoase şi mai puternice. Premiere, recorduri de doborât şi spectacol la maxim ne aşteaptă în zona liberă de criză 4TuningDAYS”, a declarat Graţian Sonu, fondatorul celui mai mare site pentru pasionaţii de tuning din România.

Principalele modificări: echipamentele audio-video

Chiar dacă piaţa maşinilor tunate a scăzut la jumătate în anul 2009 faţă de 2008, Sonu este încrezător în “nebunia” pasionaţilor. “Indiferent de condiţiile economice, există un număr de oameni pentru care modificările maşinii reprezintă principalul scop în viaţă. Este aproape la fel ca ţigara”, a mai spus Sonu.

Piaţa de tuning este împărţită în trei mari categorii. Prima este cea a echipamentelor audio-video, urmată de cea de “styling”, adică modificări aduse exteriorului maşinii, prin elemente aplicate pe caroserie, dar şi la interior.

A treia categorie este cea de tuning racing, adică modificări la motor, cutie de viteze, amortizoare şi suspensii. Şeful de la 4Tuning spune că din cele 5 milioane de euro, cât a fost piaţa de tuning anul trecut, aproape 3,5 milioane a fost reprezentat de segmentul audiovideo, adică boxe, radio-CD sau MP3pkazere, difuzoare subwoofer sau DVD playere şi monitoare LCD.

„Una dintre primele modificări pe care le face un proprietar de maşină este să schimbe ceva pe partea audio. Adică îşi cumpără un player mai bun, nişte boxes au un subwoofer” a mai spus Sonu.



Campioni, cai putere şi fete frumoase

Printre apariţiile inedite de mâine va fi un BMW custom mai puternic decât celebrul Bugatti Veyron cu o putere de peste 1000cp. Un alt moment incendiar al evenimentului va avea loc mâine dimineaţa începând cu ora 11.00: confruntarea campionilor – Titi Aur, Campionul Naţional de Raliu, Daniel Onoriu, Campion National de VTM, Ion Oncescu şi Mirela Pîrjol, cei doi Campioni Internaţionali de Skandenberg, Florin Cozmuţă – Tengu, Campion Internaţional de Drift.

Roberto Ene, un pilot de karting în vârstă de numai 9 ani, va fi prezent la 4TuningDAYS pentru a face demonstraţii de îndemânare alături de cei mai experimentaţi piloţi. Evident, nu vor lipsi fetele frumoase.

Alături de maşini, vor participa şi cele mai frumoase hostesse, vedete şi câstigătoare ale concursurilor de Miss – Daniela Crudu, Mariana Bujor, Trupa Senzual, Raluca Potecaru şi Nicoleta Macarencu sunt doar câteva exemple.

Programul evenimentului


Evenimentul 4TuningDAYS începe mâine, de la ora 10.00, şi va fi deschis până la ora 20.00, programul fiind valabil şi duminică. Preţul unui bilet este de 20 de lei, copiii sub 12 ani au intrarea gratuită.

Vizitatorii vor participa la o tombolă cu premii precum un scuter Peda dar şi component de tuning auto. DE asemenea, ei pot vota prin sms maşina preferată.


image
București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite