Bucureşti: Maşini „supărate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O maşină de teren a plonjat ieri la Străuleşti, iar un taximetru a fost scos, tot duminică dimineaţă, dintr-o groapă „pregătită“ de angajaţii RADET. Un autoturism de teren „s-a aruncat“ în mod bizar în Lacul Străuleşti, la prima oră, iar peste câteva ore, într-o parcare din Rahova, un taximetru s-a înfipt într-un canal.

Mai citiţi:

A plonjat cu jeep-ul în apă

S-a trezit cu taxiul în groapă

Din declaraţiile poliţiştilor, în ambele cazuri, încă nu se ştie ce s-a întâmplat cu maşinile. În primul caz, Ştefan Nămolosu conducea o maşină de teren şi se grăbea să ajungă la Constanţa. La un moment dat, din cauza vitezei, din spusele sale, a pierdut controlul volanului şi a căzut cu automobilul în apă. Nămolosu a reuşit să deschidă uşa maşinii şi să se salveze înotând până la mal.

Bărbatul s-a prezentat la poliţie, unde a declarat că maşina a derapat şi a căzut în lac. Totuşi, potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei, Christian Ciocan, la locul incidentului nu a fost găsită nicio urmă de frânare.

„Sunt informaţii contradictorii. Apelul primit la Poliţie a venit din partea cuiva care sesiza că patru persoane împing o maşină de teren în apă. Pe de altă parte, Nămolosu a declarat că el a căzut cu maşina în lac“, a spus Ciocan. Şoferul, în vârstă de 30 de ani, este din Feteşti, iar maşina este luată în leasing din Bucureşti.

Ipoteza că bărbatul ar fi fost urmărit de agenţi de poliţie nu a fost confirmată de Ciocan. „Vom face verificări în continuare pentru a vedea cum s-a petrecut incidentul. Nu pot confirma că a fost vorba despre o urmărire. Din primele cercetări, acest automobil nu a fost dat în urmărire de poliţie“, a declarat ieri, pentru „Adevărul“, Ciocan.

Pompierii au scos maşina după mai mult de 12 ore în care aceasta a stat scufundată. „A fost o operaţiune dificilă. A fost nevoie de mai multe lanţuri pentru a o ancora. De asemenea, faptul că a fost prea departe de mal şi destul de grea a făcut dificilă operaţiunea de scoatere a maşinii din apă“, a spus Alexandru Ionescu, unul dintre scafandrii care au participat la misiune.

Şoferul a fost amendat cu 500 de lei pentru distrugerea balustradei, în momentul în care a plonjat.

Taxi vertical
Un taxi a ajuns în poziţie verticală după ce a căzut într-o imensă groapă făcută de RADET în cartierul Rahova. Şoferul, Răzvan Valentin, a intrat în tură la ora 7.00, moment în care s-a şi prăbuşit cu maşina pe strada Malcoci, după câteva manevre executate în parcare.

„Nu aveam client în cabină, am încercat să evit un biciclist, am tras dreapta şi m-am trezit în groapă“, şi-a prezentat „reuşita“ tânărul taximetrist. Groapa era semnalizată, iar maşina aparţine firmei Next Taxi. Varianta taximetristului nu a fost confirmată de nimeni şi nici poliţiştii nu-i dau crezare lui Răzvan Valentin.

După incident, şoferul taxiului s-a deplasat la sediul Poliţiei, unde au fost constatate daunele: parbrizul din faţă spart şi rama îndoită. Potrivit acestora, vina îi aparţine şoferului, întrucât groapa era semnalizată. Poliţiştii au anunţat că vor continua cercetările, dar că nu îi pot deschide dosar penal şoferului, întrucât nu au existat victime.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite