Maşina ridicată în sectorul 1 este de astăzi cu 60% mai ieftină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de astăzi, bucureştenii care îşi parchează neregulamentar maşinile în sectorul 1 şi cărora li se ridică autovehiculul, vor plăti pentru recuperarea lui suma 434 de lei, faţă de 833 de lei cât ar fi plătit până acum.

„Măsura de ridicare a maşinilor trebuie să fie un serviciu comunitar pentru populaţie şi nu împotriva acestuia, iar abuzurile comise de firmă vor fi sancţionate cu rezilierea contractului”, a explicat edilul sectorului 1, Andrei Chiliman, măsura luată după doi ani de când serviciul funcţionează în sector.

Totodată, depozitarea maşinii în primele 24 de ore este gratuită, iar pentru fiecare zi de întârziere se va plăti circa 50 de lei. De asemenea, autorităţile susţin că vor fi ridicate cu prioritate maşinile de pe marile bulevarde, parcate pe trecerile de pietoni, în dreptul rampelor de acces pentru persoanele cu handicap sau în staţiile de autobuz.

Vor fi sancţionaţi tot prin ridicarea maşinii cei care ocupă abuziv, după ora 18.00, locurile de parcare atribuite de către ADP unor persoane fizice sau juridice.

Sectorul 1 trece astfel de pe primul loc în topul sectoarelor cu cele mai mari taxe pentru ridicatul maşinilor, pe ultimul. În sectorul 2 acest serviciu costă 550 de lei, iar pentru fiecare zi de depozitare încă 180 de lei, în sectorul 3 taxa este aceeaşi însă depozitarea zilnică costă 150 de lei.

Şi sectorul 4 percepe aceeaşi taxă de 550 de lei, iar 100 de lei plătesc proprietarii pentru fiecare zi de depozitare. În sectorul 6 taxa de ridicare şi depozitare este de 570 de lei, iar încă 200 de lei se vor plăti pentru fiecare zi în care maşina rămâne la depozit.






București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite