Maşina care te sună când este furată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alarma inteligentă a fost prezentată weekendul trecut în cadrul evenimentului “4Tunning Festival” de la Romexpo. Sistemul de alarmă “Boomerang” este un concept 100% românesc, fiind brevetat şi omologat la Registrul Auto Român.

Festivalul 4tunning de la Romexpo a fost prilejul prezentării mai multor accesorii auto de ultimă generaţie. Cei de la Delta Electronic Service au expus o alarmă 100% românească, unică în lume. Proiectul pentru “Boomerang” a început în anul 2000 de către  Daniel Bulete, iar din 2007 a început să fie montat pe maşini.

“Gogule, ai luat casetofonul”

“Boomerang” anunţă proprietarul prin mesaje trimise direct pe telefonul personal dacă o uşă a rămas deschisă, dacă ai lăsat farurile aprinse sau chiar te anunţă dacă rămâi fără curent în bateria automobilului. Butonul antirăpire, dacă este acţionat, va suna la patru numere alese de proprietar, pentru a permite acestora să audă ce se întâmplă în autoturism.

 “Să zicem că seara îţi sparge cineva maşina să îţi fure casetofonul, alarma te anunţă prima dată prin mesaj, apoi te sună să auzi ce vorbesc hoţii înăuntru, poate unu zice: Gogule, ai luat casetofonul!”, a spus Alexandru Stan, reprezentantul firmei.

Sistemul a înlăturat legătura ombilicală dintre maşină şi proprietar, care era telecomanda. “Poţi lua legătura cu maşina de oriunde din lume, de pe orice fel de telefon mobil. Acest tip de sistem este unic în lume“, a explicat Iulian Boeraşu, directorul firmei.

Sistemul de alarmă „Boomerang” costă între 520 şi 620 de euro făra TVA, în funcţie de dotările care le doreşte cumpărătorul. În plus, proprietarul mai trebuie să plătească abonamentul la orice companie de telefonie mobilă, pentru maşină şi un card de memorie cu harta României, care este de 110 euro fără TVA.

Cu ajutorul unui telefon mobil care are instalat sistemul WindowsMobile, comunicarea cu maşina se face prin simple comenzi vocale.

Porneşte prin comandă vocală

Proprietarul poate comanda maşinii să închidă geamurile sau să pornească motorul. De asemenea, acest sistem permite, tot prin comandă vocală, localizarea maşinii direct pe telefonul mobil. 

Tot la capitolul comenzi vocale, cu ajutorul telefonului mobil, se pot deschide trapa, capota şi decapota maşina. Sistemul de alarmă conferă posibilitatea unei comunicări bidirecţionale.

„Nu poate fi furată“

În cazul în care ţi-ai pierdut cheile sau cineva ţi-a clonat telecomanda, „Boomerang” nu se va dezarma din telecomanda maşinii, ci doar la comanda proprietarului. „Practic, acest tip de alarmă nu va permite furtul maşinii, datorită sistemelor de localizare şi de blocare a motorului”, a spus Iulian Boeraşu.

 Sistemul de alarmă are sursă proprie de alimentare, un acumulator de nouă volţi, care are o autonomie de 60 de minute după deconectarea acumulatorului autoturismului. Acest timp îţi oferă posibilitatea să localizezi maşina.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite