Mărturii din mijlocul Apocalipsei din Japonia: "Tremură muşchii pe mine! Am senzaţia că e tot timpul cutremur"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diana, o româncă stabilită în Tokyo, a povestit reporterilor Adevărul de Seară despre coşmarul pe care îl trăieşte după seismul devastator din Japonia.

"Lumea e în panică, până pe la 10 pm nu circulau trenuri, metrouri, nu se putea lua legătura telefonic decât foarte greu. Lume care probabil n-o să ajungă astăzi acasă decât foarte târziu, în trenuri supraîncarcate.

Citiţi şi:

VIDEO Imagini şocante din timpul cutremurului din Japonia

Eu sunt foarte speriată, după mai bine de nouă ore de cutremure şi replici, sunt efectiv ameţită şi am senzaţia că e tot timpul cutremur. Efectiv simt că îmi tremură carnea, muşchii... trebuie să ma uit la lucruri sau să fie cutremur de peste 3 grade ca să-mi dau seama ca e realmente cutremur si nu doar impresie.

Am crezut că astăzi o să fie ultima zi din viaţa mea! În timpul cutremurelor am crezut că se dezmembrează casa, până şi cuptorul cu microunde a căzut. Au fost oprite gazele imediat după primul cutremur, iar în multe zone nu e nici curent electric. Pe de alta parte, imediat după cutremur, am văzut trecând pe sub balcon japonezi foarte calmi, ca şi când nu s-ar fi intamplat nimic.

Firma la care lucrează soţul meu are două cladiri, legate printr-un coridor, care s-a rupt pur şi simplu la primul sau al doilea cutremur. Comparativ cu ce s-a întamplat în Miyagi şi alte zone, şi cu ce se întamplă în continuare în Fukushima, la centrala nucleară, ce-a fost în Tokyo poate ar putea fi mai puţin de discutat, pentru că aici n-au fost pagube însemnate.

Chiar şi acum e cutremur... din nou. Sper să se oprească, pentru că efectiv cedez nervos. Cred că o sa-mi ia ceva timp să-mi revin din starea de şoc prelungită", ne-a povestit Diana.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite