EXCLUSIV: Mărturiile şoferului care a provocat carnagiul de pe Magheru (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Rădulescu, şoferul Citroenului care, potrivit anchetei preliminare a poliţiştilor, a provocat accidentul, susţine obsesiv că e nevinovat. Tânărul avea permis de conducere de numai 6 luni şi a povestit pentru „Adevărul de Seară” atmosfera de pe stradă de după impactul sângeros: „Oamenii se opreau şi se uitau ca la un film de groază”.

Imaginile video care au înregistrat macabrul accident de joia trecută din zona Piaţa Romană arată cum o Dacia Logan condusă de Cosmin Tănase (21 ani), care circula pe banda 1 dinspre Piaţa Romană către Universitate, a încercat să evite impactul cu Citroenul condus de Marius Rădulescu (30 ani), care, de pe banda 2, a încercat să taie faţa Daciei fără să semnalizeze.

Atunci s-a întâmplat şi nenorocirea: şoferul Loganului, care mai era în maşină cu alte trei persoane, a intrat în derapaj, a virat dreapta şi a lovit doi bătrâni ieşiţi la plimbare. Despina Popescu, de 83 de ani se plimba într-un cadru metalic alături de soţul ei. Loganul a pus-o la pământ şi a lăsat-o fără suflare. Soţul ei se zbate acum între viaţă şi moarte după ce a fost operat. Pe loc a murit şi şoferul Loganului, un alt ocupant al maşinii aflându-se acum în stare gravă pe patul de spital.

Se întorcea supărat de la Şomaj

Deşi din ancheta preliminară a Poliţiei Rutiere reiese că el a provocat accidentul, Marius Rădulescu e de părere că impactul putea fi evitat dacă Loganul nu mergea cu viteză. „Sunt nevinovat! Cu toate regretele de rigoare, dar Loganul venea cu viteză foarte mare. După impact am oprit şi m-am dus să ajut victimele, când toţi stăteau pe margine şi se uitau ca la un film de groază. Mulţi comentează că am carnetul de doar şase luni. Dar dimpotrivă, pentru că sunt începător sunt mai prudent, dovadă că am vrut să schimb banda pe dreapta pentru că maşinile aveau viteză foarte mare. Nu sunt vinovat!“, repetă acesta aproape obsesiv.
În acea „zi fatidică“, cum o numeşte, Marius se întorcea de la Poştă, de unde îşi ridicase şomajul de câteva milioane.

„Aude vocile oamenilor morţi!”

Marius a jucat, până anul trecut, ca fotbalist la o echipă din Divizia D din Timişoara. Acum, însă, viaţa i s-a schimbat la 180 de grade şi, în loc de un job, îşi caută avocat. „Nu mai pot să dorm, încerc să nu stau prea mult pe-acasă şi ies cu prietenii ca să uit ce am văzut acolo. O să merg la psiholog”, spune el. Şi mama lui, Ionela Rădulescu, este foarte îngrijorată: „Nu mai mănâncă, îmi spune că aude vocile morţilor şi acum. E distrus!”, ne-a mărturisit femeia.

Poliţiştii spun că ancheta nu s-au definitivat încă. „Accidentul este poate cel mai spectaculos, negativ vorbind, motiv pentru care se mai fac verificări tehnice ale celor două maşini şi se mai audiază câţiva martori”, au declarat reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei.

Medicii spun că starea celorlalte victime, adică cei trei pasageri ai Loganului, este stabilă, doar starea pietonului acroşat este gravă.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite