Mărţişoarele au "invadat" bulevardele Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

bătrâni şi tineri, femei şi bărbaţi, tarabe pestriţe doldora de mărţişoare, parfumuri şi podoabe din pietre semipreţioase. E greu să te decizi între broscuţe, fluturaşi, îngeraşi cu

bătrâni şi tineri, femei şi bărbaţi, tarabe pestriţe doldora de mărţişoare, parfumuri şi podoabe din pietre semipreţioase. E greu să te decizi între broscuţe, fluturaşi, îngeraşi cu pene, trifoi şi balerine, litere din argint aurit, broşe, felicitări sau ursuleţi-breloc. Cel mai mare succes l-au avut până acum "mărţişoarele cu poezii", din faţa fântânii Universităţii, care costă doar 1 leu. Ideea aparţine în totalitate unui tânăr bucureştean. "Poezia este scrisă de mine, iar mărţişoarele sunt făcute din lut, tot de mâna mea, ne spune Răzvan Olaru. Am de toate felurile: ghiocei, iconiţe cu Maica Domnului, zodiace. Eu le vând, pentru că am nevoie de nişte bani să-mi repar casa. Din mai până în octombrie fac pizza în Italia, apoi mă întorc în ţară, vând mărţişoare şi diverse gablonzuri".
Un guiţat muzical pentru cea mai dragă fiinţă
Tarabele de pe trotuarele din Piaţa Romană sunt la fel de colorate ca şi cele de la Universitate. Totuşi, cei care se ocupă de confecţionarea mărţişoarelor par că s-au luat unul după celălalt şi au ieşit la vânzare cu marfă asemănătoare. Doar preţurile diferă, între 1 - 10 RON şi, pe alocuri, materialul. Fluturi cu aripi din strasuri, mărgele din piatră sau lut, buburuze, pisicuţe şi sticluţe "sporul casei", umplute artistic cu boia, lapte praf, cafea şi mei, la doar 4,5 RON, te îmbie pe rând să le cumperi. Pe lângă obişnuitele felicitări şi floricele cu şnur alb-roşu, poţi găsi şi căni "pentru cel mai bun şef", "cea mai frumoasă soţie" sau răvaşe "pentru cea mai iubită verişoară". Cei care vor într-adevăr să facă un cadou inedit nu au decât să cumpere mamei, iubitei sau bunicii un porcuşor din pluş. Nu e unul obişnuit. Îl apeşi pe copita stângă, iar, animalul, serios, începe să dea ritmat din rât şi să guiţe un cântecel englezesc despre fericire şi iubirea eternă. Minunea costă însă 55 RON. Dai un ban, dar vei rămâne pentru totdeauna în memoria persoanei dragi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite