Marşul cuţofililor pe străzile Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Câinii simt oamenii, oamenii simt câinii?", "Sterilizarea, singura soluţie", "Simona Panaitescu minte şi ucide", au fost doar câteva din pancartele pe care iubitorii animalelor le-au expus ieri

"Câinii simt oamenii, oamenii simt câinii?", "Sterilizarea, singura soluţie", "Simona Panaitescu minte şi ucide", au fost doar câteva din pancartele pe care iubitorii animalelor le-au expus ieri în faţa Primăriei Capitalei.
Zeci de persoane, printre care şi câteva însoţite de patrupedele lor au protestat mai bine de trei ore faţă de uciderea câinilor şi a abandonului lor pe străzi. Pentru bătrânele prezente, evenimentul a fost o ocazie să-şi rostească nemulţumirile în privinţa sistemului politic. Doar tinerii păreau hotărâţi ca acţiunea lor să fie luată în considerare: "Am acest câine de nouă ani, l-am luat de pe stradă. Vreau să arăt că şi un maidanez poate fi un câine de companie", spune Cristina, o tânără de 26 de ani, în timp ce-i aranja câinelui şapca pe cap.
"Noi vrem o monitorizare permanentă a câinilor cu stăpân, ca să stopăm abandonul, ba chiar cerem introducerea pedepsei în Codul penal pentru cei care abandonează un animal şi susţinem sterilizarea", a declarat Marilena Cristian, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor "Robi". Marşul a continuat în Piaţa Universităţii şi Unirii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite