Marşul Tăcerii, pentru comemorarea bicicliştilor care au murit în accidente rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubitorii mersului pe două roţi sunt aşteptaţi miercurea viitoare la cea de-a doua ediţie a Marşului Tăcerii, prin care sunt comemoraţi bicicliştii care au decedat în urma unor accidente rutiere.

Marşul va fi organizat în aceeaşi zi în mai multe oraşe din întreaga lume. Prima ediţie a manifestării a avut loc în 2003, în White Rock Lake din Dallas, SUA, la iniţiativa lui Chris Phelan. Ideea a fost preluată şi în alte oraşe, iar acum marşul se desfăşoară în zeci de ţări de pe toate continentele. Până acum şi-au anunţat participarea la marş peste 250 de oraşe.

Marşul se desfăşoară în fiecare an în cea de-a treia miercuri din luna mai. Ora de plecare este aceeaşi în fiecare ţară şi anume 19.00, realizându-se astfel un marş continuu.

“Este un marş lent şi mai ales tăcut. Regula de bază a acestui marş este liniştea. Fără claxoane, fără comentarii, fără nici un fel de sunet decât dacă este absolut necesar. Tacerea este cea care va însoţi acest marş”, se arată pe site-ul http://vulupe.com/.

Punctul de întâlnire va fi intrarea în Parcul Izvor dinspre Casa Poporului, iar traseul va fi: Parcul Izvor, strada Izvor, Calea 13 Septembrie, Bulevardul Libertăţii, Piaţa Unirii, Piaţa Alba Iulia şi retur pe Bulevardul Unirii către Parcul Izvor. Ora de întâlnire este 18.30, iar plecarea va fi la ora 19.00.

“La fel ca şi anul trecut, cred că o idee bună ar fi să venim îmbrăcaţi în alb, ca şi evocare a bicicletelor fantomă”, mai afirmă pe site Marian Vulupe, iniţiatorul manifestării.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite