Mark Zuckerberg în varianta feminină. Fetele pasionate de programare merg în tabăra Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a promova fetele care se dau în vânt după calculatoare, un domeniu dominat de bărbaţi, pot participa la Girls Programming Camp, o tabără de pregătire de o săptămână, care va avea loc între 30 octombrie şi 5 noiembrie la Bucureşti.

În cele şase zile, participantele nu vor face programare non-stop şi vor participa la discuţii deschise, exerciţii, cursuri şi prezentări, dar vor avea parte şi de distracţie. Cursurile vor fi susţinute de olimpici la competiţiile internaţionale de informatică şi care au urmat şi stagii de practică la companii de prestigiu.

Tabăra este sponsorizată de Facebook şi organizată în colaborare cu Infoarena.ro, site pe care va fi organizată şi proba pentru calificare. ”Girls Programming Camp este cel mai bun eveniment din România la care tinerele fete pasionate de programare pot învăta algoritmi si pot deveni parte din comunitatea programatorilor. Urmărim să le stârnim interesul pentru competitiile de performantă, care presupun o implicare activă neîntreruptă si un proces de învătare continuu. În plus, obtinerea unor cunostinte solide de algoritmi le garantează că vor trece cu usurintă interviurile de angajare la cele mai prestigioase companii de IT. Evenimentul se întâmplă în premieră în România si se bucură de tot sprijinul programului Women in Engineering de la Facebook”, a explicat Cristina Petrovici, Project Manager.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite