Mario Brighenti caută identitatea Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Italian din partea tatălui, Mario studiază Geografia urbană şi Turismul la Universitatea din Bucureşti, iar în prezent face cercetare pentru lucrarea sa de Licenţă cu o temă unică: „Identitatea Bucureştiului“.

Citiţi şi

Ilias P. Papageorgiadis predă lecţia de imobiliare

Pasionat de domeniul pe care-l studiază, Mario nu a vrut să-şi încheie facultatea cu o lucrare „inspirată“ din alţi autori şi s-a apucat de o cercetare proprie, temeinică. Ar fi putut să-şi aleagă un subiect studiat deja şi să scrie cele 50 de pagini cu câteva zile înainte de susţinerea lucrării, dar a preferat varianta corectă. „Lucrez la o lucrare cu o dificultate ridicată, ajutat şi coordonat de Conf. Univ. Daniela Dumbrăveanu, un adevărat specialist în brandingul şi în imaginea zonelor urbane. Aşa că am luat «taurul de coarne» şi am abordat o lucrare unică în România, având ca temă «Identitatea Bucureştiului»“, spune Mario.

A chestionat 100 de bucureşteni

„În urmă cu câteva zile am transmis chestionare la nivel internaţional pe diverse grupuri de Yahoo şi Google. Unul, chiar la nivel naţional, având ca temă simbolistica oraşului: «Care este primul obiectiv turistic pe care îl văd oamenii când vizitează capitala României, Bucureşti?». Ele au avut un succes semnificativ şi, în urma demersului, am reuşit să strâng până în prezent aproximativ 100 de chestionare şi un feedback pozitiv din partea cititorilor“, povesteşte Mario cum decurge studiul său.

„Cum de a ajuns Bucureştiul capitala României?“ este întrebarea cu care îşi începe Mario lucrarea de Licenţă. „Viziunea turistului asupra simbolului Bucureştiului, prin ce mijloace se dezvoltă şi cum este acesta ales sunt câteva dintre pistele pe care merg în cercetarea mea“, scrie tânărul. 

Dintre bucureştenii chestionaţi de Mario, cu vârste cuprinse între 15 şi 35 de ani, 70% au răspuns că parcurile sunt cele mai plăcute locuri din oraş. „Cei mai mulţi sunt de părere că oraşul e haotic, dar se contraziceau când spuneau că este divers şi plin de istorie“, povesteşte Mario.
 
Turiştii cred că Bucureştiul merită revăzut. Cel puţin aşa rezultă din ancheta studentului. 75% din cei care au vizitat o dată Capitala României spun că s-ar întoarce. Mai mult de jumătate dintre respondeţi au spus că Bucureştiul are o identitate puternică, iar Palatul Parlamentului a fost desemnată clădirea-simbol a Capitalei. Cercetarea lui Mario va continua, el urmând să chestioneze alte 100 de persoane, de data aceasta dintre cei de vârsta a III-a.

Întrebări şi răspunsuri   

Cum ai ajuns să cunoşti aşa de bine Bucureştiul?

De când locuiesc aici, de şapte ani, m-am tot mutat. În plus, am un atestat de ghid turistic naţional, pe care l-am obţinut în anul II de Facultate, şi m-a ajutat mult experienţa.

Cum ar trebui să se impună simbolul Bucureştiului?

Cred că prin strategie. De exemplu, Dublinul nu are nevoie de o clădire grandioasă să se impună pe plan mondial, însă noi avem nevoie.

Ce-i place

„Ca mediu urban, zona Aviatorilor îmi place mult. Este curată. Dar şi Berceniul, cartierul unde stau acum“, spune studentul. Vrea să călătorească mult şi îi place să scrie. A publicat deja câteva articole în reviste online de turism despre Slovenia şi Turcia, locuri pe care le-a vizitat. Unul dintre locurile cele mai faine din Bucureşti i se pare Muzeul Hărţilor.

Ce nu-i place

Nu-i place zgomotul tramvaiului de pe bulevardul său. Nu este de acord când se spune despre Bucureşti că aglomeraţia alungă turiştii. „Şi Cairo este un oraş agitat, dar este plin de turişti“, a explicat Mario Brighenti.

Profil

Născut. 14 iulie 1989, Slatina
Studii. Student anul III la Facultatea de Geografie
Familie. Are un frate

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite