Bucureşti: Marinarii răpiţi arată cu degetul spre vinovaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marinarul bucureştean Ştefan Borcan este acum alături de familia sa, după ce timp de patru luni a fost sechestrat împreună cu alţi patru colegi constănţeni de piraţii somalezi.

S-a întors în apartamentul său din Piaţa Iancului. „Îmi era foarte dor de tot ce reprezintă acasă cu tot cu bune şi rele. Acolo mi-am dat seama cât înseamnă lucrurile astea pentru mine“, spune bărbatul.

La o săptămână de când au fost eliberaţi din mâna piraţilor somalezi, cei cinci marinari români de pe nava italiană Buccaneer şi-au reluat cursul normal al vieţii. Adrian Gîlcă (30), George Dorel (47), Nicuşor Marinescu (37), Marius Aragea (35) s-au îndreptat către oraşul lor.

Nu va mai naviga în golful Aden
După această experienţă groaznică, ofiţerul de punte al navei italiene spune că nu va mai ajunge niciodată în apele golful Aden, unde a fost capturat vasul. „O să continui să mă îmbarc după ce o să treacă o perioadă de timp în care vreau să mă odihnesc, dar nu o să mai plec niciodată în zona aceea“.

Acum, el poate privi „la rece“ această întâmplare şi arată cu degetul spre firma italiană Leadership Management, pe care o consideră responsabilă de situaţia creată. „Nu ne-au oferit absolut nimic. Noi am cerut un echipaj de securitate, cum se obişnuieşte, de obicei, să se dea în cazul unor astfel de transporturi, dar ei au refuzat. Dacă am fi avut vreo modalitate să ne apărăm, altfel ar fi decurs lucrurile”, spune Ştefan Borcan.

Citiţi în „Adevărul de Seară“ despre neimplicarea autorităţilor române în relaţia cu rudele marinarilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite