Marfă confiscată vândută la preţ de en-gros

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sumele, obţinute de trei magazine din Ploieşti din valorificarea bunurilor confiscate, sunt virate de Direcţia de Finanţelor Publice Prahova la bugetul de stat.

Articole noi la preţuri mici. Aceasta este oferta magazinelor care comercializează marfă confiscată de inspectorii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Prahova. Astfel, într-unul dintre magazine, cel aflat pe strada Gheorghe Doja, vizavi de Poliţia Municipală, pot fi găsite produse de toate tipurile: de la şosete şi ciorapi, până la telefoane mobile de ultimă generaţie. „Lumea a învăţat că de aici pot cumpăra articole bune şi vine şi ne întreabă mereu când o să primim marfă de la Direcţia de Finanţe. Eu mă interesez şi a doua zi le spun când pot să mai treacă”, ne-a spus Marioara Sobol, vânzătoare.

Produse mai ieftine
Marfa confiscată pot fi achiziţionată chiar la jumătate din preţul la care comercianţii prinşi cu ea intenţionau să o vândă. Acest lucru poate fi văzut de pe unele etichete rămase cu preţul iniţial, aşa cum se întâmplă în cazul unor blugi care au trecut pe etichetă preţul 75 de lei, iar acum sunt vânduţi cu 40 de lei. Printre produsele confiscate de inspectorii DGFP se mai numără pulovere ce au preţuri între 15-30 de lei, geci la 20 de lei, veste – 18 lei, cămăşi bărbăteşti - 14 lei, jucării între 3,8-25 de lei, poşete 4-30 de lei, adidaşi 17-45 de lei, ghiozdane - 11 lei, parfumuri - 25 de lei, truse de manichiură - 10 lei şi lenjerii de pat - 20 de lei. Inspectorii au confiscat şi telefoane mobile, iar acestea au acum un preţ cuprins între 15 şi 200 de lei, cele mai scumpe fiind de tip Nokia. „Telefoanele mobile nu au garanţie şi nu pot şti dacă funcţionează, însă toată marfa, înainte de a veni aici, trece prin mai multe comisii de verificare, fiind inclusiv testată de inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului pentru a vedea dacă îndeplineşte condiţiile de a putea fi vândută”, a precizat Marioara Sobol.

Confiscări de un milion de lei
Există şi magazine unde sunt comercializate produsele alimentare confiscate. „În ultima perioadă ne-au adus mai ales legume şi fructe. Deja le-am vândut pe toate, pentru că preţurile cu care acestea vin sunt mai mici decât celelalte produse de acelaşi tip, pe care le comercializăm”, ne-a spus o vânzătoare.
De la începutul anului şi până în prezent, inspectorii DGFP au confiscat marfă şi sume în valoare de 1.032.649 lei, majoritatea acesteia fiind deja valorificată în magazine. „Banii obţinuţi din produsele valorificate prin magazinele cu care avem încheiate contracte se depun la bugetul de stat. În general, bunurile pe care le comercializăm au preţuri mai mici, de en-gros”, ne-a declarat Eduard Berezetcki, coordonatorul Biroului Valorificare Bunuri din cadrul DGFP Prahova.

Magazine care comercializează bunuri alimentare şi nealimentare confiscate: SC Mir-Alice II, strada Malu Roşu, nr.29, SC Popescu Adrian SNC, strada Aleea Profesorilor, nr.8 şi SC Octopus SRL situat pe strada Gheorghe Doja, nr.88.


Vocea străzii
„Trec periodic şi întreb când o să vină marfă. Am cumpărat mai multe articole la preţuri avantajoase: blugi pentru copii, bluze şi fuste”
Irina Cristea

„Decât să mă mai duc până la piaţă, prefer să vin aici la magazine, când aduc legume şi fructe confiscate”
Ioana Neamţu

„Îmi caut un telefon mobil. Chiar dacă nu au garanţie, acestea sunt convenabile la preţ”
Cristian Păun

„Este pentru prima oară când vin şi deocamdată nu am văzut nimic să-mi placă. Dar, când o să mai am drum prin zonă, o să mai trec”
Laura Bodoc

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite