"Marea asfaltare" transformă Capitala în şantier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Străzile din Bucureşti intră de mâine în reparaţii "generale", astfel că oraşul va deveni în scurt timp un şantier în toată regula. Lucrările, care se vor termina la sfârşitul verii,

Străzile din Bucureşti intră de mâine în reparaţii "generale", astfel că oraşul va deveni în scurt timp un şantier în toată regula. Lucrările, care se vor termina la sfârşitul verii, "vizează" 113 bulevarde principale, la care se adaugă alte câteva zeci de străzi secundare, asfaltate de primăriile de sector.
"Pe arterele mici s-au găsit soluţii de deviere a traficului, însă a fost mai greu pentru marile bulevarde. Constructorii au prezentat graficele de lucrări astfel încât Poliţia Rutieră să elaboreze o strategie", a spus Videanu. Spre sfârşitul verii sunt programate lucrările de construcţie a pasajului Basarab, dar şi a 22 de parcaje subterane în zona centrală a oraşului. "Va fi o vară grea pentru toată lumea. Pentru şoferi, pentru constructori, pentru poliţiştii care vor sta în stradă zi lumină", a afirmat primarul general. Se va asfalta în Berceni, Rahova, Drumul Taberei, Chitila, Bucureştii Noi, Colentina, Pantelimon şi Dristor. Investiţiile sunt estimate la 850 milioane de lei, majoritatea cu finanţare din emisiunea de eurobonduri. Multe străzi sunt asfaltate însă cu bani de la buget şi din împrumuturi de la Banca Europeană de Investiţii, Banca Mondială şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite