Maratonul a strâns bani puţini pentru „Marie Curie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La competiţia care s-a desfăşurat pe străzile Capitalei au participat peste 6.000 de persoane, iar suma obţinută a fost de 21.000 de euro.

Banii urmau să ajungă la Spitalul „Marie Curie“, însă aceştia nu sunt suficienţi pentru achiziţionarea aparatului pentru copiii cu probleme respiratorii.
Pe lângă pasiunea sportivilor pentru alergat, concursul a avut şi scopuri caritabile. Membrii Ro Club Maraton au obţinut circa 21.000 de euro pentru Spitalul Marie Curie. Suma este însă insuficientă pentru a achiziţiona aparatul pentru copiii cu probleme respiratorii, pe care vroiau să-l doneze clinici. Organizaţia îşi propune acum să obţină o deducere la impozit  şi să organizeze şi alte evenimente pentru strângerea sumei necesare.

Au alergat şi pentru împădurirea unor terenuri
Persoane din 36 de ţări şi din România au alergat şi pentru împădurirea unor terenuri din Călăraşi, dar şi pentru ajutorarea unei fundaţii.
Învingătorul maratonului este kenyanul Duncan Koech (28 de ani), cronometrat cu 2 ore 13 minute şi 56 sec., el având timpul cel mai bun înregistrat până în prezent de la toate cele trei ediţii. „Este pentru prima dată când particip în România la un maraton. Am fost premiat la numeroase astfel de competiţii. Ultima la care am participat a fost cea din luna mai, din Grecia“, a declarat Duncan Koech. La feminin, marea câştigătoare a fost Svetlana Covhon, din Belarus, care a parcurs distanţa în 2 ore 35 de minute şi 10 secunde.
La cursa populară şi la semimaraton au participat şi persoane trecute bine de a doua tinereţe. Cei doi sunt Bogdan Mircea din Sebeş, în vârstă de 72 de ani, şi Emil Sufleţel în vârstă de 76 de ani, din Alba Iulia.

Au blocat traficul din centru
Competiţia s-a desfăşurat pe traseul Piaţa Constituţiei- Bulevardul Unirii- Piaţa Constituţiei -  Calea Victoriei - Strada Ion Câmpineanu - Splaiul Independenţei - Opera Română - Podul Eroilor - Strada Ştirbei Vodă - Strada Izvor - Calea 13 Septembrie - Piaţa Constituţiei. Străzile din jurul Palatului Parlamentului au fost închise până aseară, la ora 16.00.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite