Bucureşti: Maratonul ţine şoferii departe de Centru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia maşinilor va fi oprită duminică, între orele 6.00 şi 16.00, în zona Piaţa Constituţiei – Bulevardul Unirii – Splaiul Independenţei - Calea 13 Septembrie.


Bucureştenii care au drum pe aici sunt sfătuiţi de organizatorii competiţiei Bucharest City Marathon să ocolească această porţiune din oraş.

Organizatorii Bucharest Running Club aşteaptă aproximativ 8.000 de persoane să participe la competiţia de duminică. Un eveniment de o asemenea anvergură va afecta serios traficul din centrul Bucureştiului, mai multe străzi şi bulevarde fiind închise.

Astfel, vor fi rezervate maratoniştilor Piaţa Constituţiei, Bulevardul Unirii, Piaţa Unirii, Bulevardul Libertăţii, Bulevardul Naţiunile Unite, Splaiul Independenţei, strada Halelor, Calea Victoriei, Pod Eroilor, strada Izvor, Bulevardul B.P. Haşdeu şi Calea 13 Septembrie. „Nu-mi place că trebuie să ocolesc Calea Victoriei, dar apreciez iniţiativa şi chiar o să mă opresc şi eu să-i văd pe alergători“, a spus Mircea, un şofer bucureştean.

Închiderea circulaţiei a fost avizată de Comisia Tehnică şi a Serviciului Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, care este co-organizator al competiţiei sportive din acest sfârşit de săptămână.

Cursă olimpică pe străzile bucureştene
Ediţia a II-a a maratonului internaţional Bucureşti, denumit Raiffeisen Bank Bucharest City Marathon, va începe la ora 9.30, pe un traseu de 42,195 de kilometri care înconjoară Palatul Parlamentului şi va dura şase ore.

Traseul sportivilor a fost măsurat şi omologat de AIMS (Association of International Marathon and Distance Races – Asociaţia maratoanelor internaţionale şi a curselor de distanţă), şi a fost stabilit de-a lungul barierei de protecţie. Toţi concurenţii se vor simţi în siguranţă pentru că drumul parcurs de ei este izolat de trecători sau vehicule.

Totodată, maratoniştii vor avea puncte de învigorare care se vor găsi la fiecare 3,5 kilometri, începând cu kilometrul 4 şi până la finalul cursei. De asemenea, participanţii vor beneficia de asistenţă medicală, ce constă în patru ambulanţe dotate special şi însoţite de personal medical specializat. Acestea vor fi amplasate în puncte-cheie de-a lungul întregului traseu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite