„Mamut“ imobiliar, în vizorul procurorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 a dispus oprirea lucrărilor de construire la un imobil de pe strada Mihai Eminescu nr. 188, decizie despre care reprezentanţii Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul spun că este o premieră într-un caz de construire ilegală.

Potrivit istoricului prezentat de Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei, autorizaţia de contruire a fost emisă în anul 2007 de Primăria Sectorului 2 pentru o clădire cu şapte etaje, deşi regulamentul de urbanism aferent zonei protejate prevedea înălţimi care să nu depăşească cu mai mult de un etaj clădirile învecinate, care, la r\ndul lor, au doar câte un etaj.

Vecinii afectaţi de aceste lucrări au deschis un proces prin care anul trecut au obţinut suspendarea autorizaţiei de construire, iar procurorii au dispus încetarea lucrărilor.

Lucrările continuă

 În această dimineaţă, la imobilul de dimensiuni uriaşe comparativ cu clădirile învecinate, în spatele gardurilor înalte de peste doi metri se observau doi agenţi de pază. Nu se vedeau muncitori, dar vecinii afectaţi de construirea imobilului susţin că de dimineaţă se lucra de zor . Oamenii sunt disperaţi pentru că imobilul le-a afectat structura de rezistenţă a propriilor locuinţe.

„Unul dintre pereţii exteriori ai casei s-a prăbuşit şi mi-e frică să-mi las copilul să se joace în curte pentru că de la etaj cad tot felul de metale“, a spus Cristina Dumitru, una dintre vecine.

La faţa locului a ajuns şi administratorul constructorului, SC Urban Construct, Cristian Ţoi, care a refuzat să facă declaraţii. A spus doar că lucrările vor continua pentru că deţine autorizaţie şi apoi ne-a indicat să luăm legătura cu responsabilii cu comunicare ai firmei.


Un alt precedent

O altă premieră în domeniul construcţiilor din Bucureşti a fost în luna iulie când Judecătoria Sectorului 2 a decis demolarea construcţiei ilegale de 10 etaje din strada Aurel Vlaicu nr. 120-122 pentru care Primăria Sectorului 2 a emis o autorizaţie de construire pentru un imobil de doar 6 etaje, informa la acea dată Asociaţia pentru Protecţia şi Documentarea Monumentelor şi Siturilor (Pro-Do-Mo).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite