Mame, colege de școală cu fiicele lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizația „Salvați Copiii România“ a anunțat, astăzi, finalizarea proiectului „Campania Globală pentru Educație 2011“ care s-a desfășurat atât în țara noastră cât și în alte 180 de state.

 Munca voluntarilor a fost destinată femeilor care nu reușesc să ajungă la școală, iar lipsa lor de educație se răsfrânge asupra familiilor lor și mai ales copiilor. Îndemnul din timpul campaniei a fost de a merge la școală la orice vârstă pentru că nu este niciodată prea târsiu.

Un caz este cel al Mihaelei (27 de ani) din București care abia acum învață alfabetul la fel ca fiica sa, elevă în clasa I.

„Femeile fără educație sunt mai vulnerabile, au mai puține șanse de angajare și mai mult de jumătate dintre ele sunt afectate de analfabetism“, a declarat Gabriela Alexandrescu, președintele „Salvați Copiii“.

Proiectul Organizației „Salvați Copiii“ a reunit peste 100.000 de persoane: cadre didactice, părinți, copiii, autorități, iar printre parteneri s-a aflat și Ministerul Educației, Cercetării și Sportului. Programul „A doua șansă“ le oferă femeilor posibilitatea de a se integra mai bine în societate și de știi să-și ceară drepturile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite