Malurile Dâmboviţei, spaţii de promenadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De-a lungul râului care străbate Capitala vor fi puse bănci, iar spaţiul verde va fi amenajat cu gazon, arbori şi arbuşti. Lucrarile încep de astăzi şi vor dura un an.



Malurile Dâmboviţei vor fi transformate într-o zonă pentru promenadă şi recreere, printr-un proiect derulat de Apa Nova care, potrivit companiei, va fi pus în practică de astăzi.

Proiectul va fi realizat odată cu lucrările pentru curăţarea casetei de ape uzate de sub Dâmboviţa, care au început la sfârşitul lunii mai.

Lucrările pentru reamenajarea malurilor râului vor fi realizate pe un prim tronson cuprins între Ciurel şi Eroilor unde curăţarea casetei a fost finalizată.

„În cadrul lucrărilor efectuate la colectorul casetat pentru creşterea capacităţii de tranzitare a apelor menajere şi pluviale, vor fi şi lucrări care presupun spargerea malurilor Dâmboviţei, degradări ale împrejurimlor etc. În plus, pentru a nu exista diverse tipuri de amenajări, noi şi vechi, s-a considerat mecesară o abordare unitară, în vederea redării stării iniţiale a malurilor”, a declarat Epsică Chiru, purtătorul de cuvânt al companiei.

Investiţia vizează amenajrea peisagistică a zonei adiacente râului pe o lungime de zece kilometri. Este vorba despre jardiniera dintre trotuar şi albia râului, precum şi despre pasarelele şi podurile existente pe cursul acesteia, între podurile Ciurel şi Mihai Bravu.

Proiectul prevede amenajarea spaţiului verde de pe tronsonul vizat cu gazon, arbori şi arbuşti, precum şi înlocuirea gardului şi montarea de bănci, jardiniere şi coşuri de gunoi. Pe poduri şi pasarele vor fi montate jardiniere cu plante. Amenajări vor fi făcute şi în zona Bibliotecii Naţionale.

Plante autohtone şi materiale ecologice

Spaţiile verzi care vor fi amenajate au o suprafaţă de aproape 1,9 hectare.

Pentru amenajări vor fi utilizate materiale ecologice: lemn, piatră etc. De asemenea, aleile vor fi realizate cu nisip stabilizat, un material local, permeabil, nepoluant. Terenul va fi echipat cu un sistem de irigaţii semiautomat.

În total, vor fi montate 192 de băncuţe de lemn, 245 de coşuri de gunoi, 550 de jardiniere şi zece bănci cu jardiniere. Lucrările vor dura un an.

Valoarea proiectului nu a fost dezvăluită, dar la lansarea licitaţiei, cifra estimativă vehiculată a fost de 20 de milioane de lei, fără TVA.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite