Majorarea impozitelor, motiv de dispută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Foarte puţini oameni sunt în stare să-şi plătească întreţinerea, iar noi nu putem să venim cu nişte taxe şi impozite de 15 la sută, taxe pe care mulţi nu le pot achita", spune primarul

"Foarte puţini oameni sunt în stare să-şi plătească întreţinerea, iar noi nu putem să venim cu nişte taxe şi impozite de 15 la sută, taxe pe care mulţi nu le pot achita", spune primarul sectorului 1, liberalul Andrei Chiliman.
Argumentul lui Chiliman este că nivelul taxelor îl depăşeşte pe cel al inflaţiei, iar o astfel de măsură nu ar fi o decizie corectă pentru cetăţenii Capitalei. "Guvernul a crescut taxele auto, au apărut şi taxe noi, cum ar fi asigurarea obligatorie a locuinţelor, iar noi venim şi cu majorarea taxelor la case şi terenuri. Nu e corect", precizează primarul sectorului 1. Propunerea lui Chiliman este ca taxele şi impozitele pe anul 2007 să rămână la nivelul din acest an. "La o majorare a taxelor ar trebui să ne gândim după 2007, atunci când salariile şi pensiile se vor apropia de valoarea celor din Uniunea Europeană. Practic, o creştere a taxelor şi impozitelor ar putea fi luată în discuţie prin 2009", spune edilul sectorului 1. Chiliman susţine că în cursul zilei de vineri a avut o discuţie telefonică cu edilul-şef şi i-a propus o discuţie pe această temă. În replică, primarul general, Adriean Videanu, îl contrazice pe Andrei Chiliman când vine vorba despre retragerea proiectului de hotărâre de pe ordinea de zi a consiliului general. "Propunerea de retragere îmi aparţine. şi asta pentru că proiectul nu avea expunerea de motive a primarului general, adică a mea", precizează Adriean Videanu. Edilul-şef susţine că primarul general nu se face vinovat de creşterea taxelor şi impozitelor. "Propunerile pe tema taxelor le aparţin directorilor economici şi responsabililor contabili din cele şase primării, evident şi a Primăriei Sectorului 1", contraatacă Adriean Videanu. În final, primarul general spune că va împăca şi capra, şi varza. Înainte de reintroducerea, pe ordinea de zi a Consiliulul General, proiectului privind valoarea taxelor şi impozitelor, va discuta cu toţi colegii săi de la sectoare. "Nici eu nu sunt de acord cu mărirea cu 15 la sută a impozitelor la case. Vom lua în discuţie, probabil, o stagnare a lor la valoarea de acum sau la o majorare cu nivelul calculat al inflaţiei", concluzionează Videanu. Edilul-şef evită un atac direct asupra lui Chiliman sau a colegilor din cele şase sectoare. "În final, mărirea taxelor este o decizie politică", este de părere Videanu şi promite că valoarea impozitelor în Capitală, cel puţin pentru case şi terenuri, nu va rămâne la nivelul propus iniţial prin proiectul de hotărâre scos de pe ordinea de zi a Consiliului General în şedinţa de săptămâna trecută.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite