Mâine începe Festivalul Naţional de Teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FNT are loc până la 7 noiembrie în Capitală şi va cuprinde spectacole invitate din străinătate, dar şi cele mai bune reprezentaţii de la teatrele din România.

Se vând bilete pentru Festivalul Naţional de Teatru (FNT)

Invitaţi de marcă în festival vor fi renumitul regizor polonez Krzysztof Warlikowski, argentinianul Rodrigo Garcia, italianul Romeo Castellucci şi românul Silviu Purcărete.

Regizorul Krzysztof Warlikowski a confirmat că va veni la Bucureşti, la FNT, cu spectacolul „Dibuk“ după textul clasic al lui Solomon An-ski şi nuvela contemporană a Hannei Krall. Regizorul şi coregraful britanic Billie Cowie aduce în Capitală un spectacol în care buucreştenii vor intra în lumea 3D cu ochelari speciali. Ei vor participa la un exerciţiu de imaginaţie în care teatrul şi filmul se combină cu artele vizuale, poezia şi muzica. „Trilogia stereoscopică“ va avea câte nouă reprezentaţii în trei seri ale festivalului, începând cu ora 19.00, duminică, dar şi la 1şi 2 noiembrie.

Purcărete aduce „Regele moare”

Spectacolele „Hey, Girl!“, de Romeo Castellucci, şi „Regele moare“, de Silviu Purcărete, se numără printre cele mai importante evenimente ale ediţiei a XX-a a Festivalului Naţional de Teatru.
 
Spectacolul lui Silviu Purcărete după Eugen Ionescu este o coproducţie Les Arts et Mouvants, Cie a l'endroit des mondes allant vers (Paris), Ex-Ponto Festival (Slovenia), UNITER şi Institutul Cultural Român, prin programul Cantemir.

Printre premierele care vor fi prezentate în FNT se numără „Măsură pentru măsură“, de Matthias Langhoff (Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca), şi un spectacol de Rodrigo Garcia (Teatrul Naţional „Mihai Eminescu“ din Timişoara).

Din festival nu lipsesc spectacolele din Capitală. Printre acestea se numără „Sfârşit de partidă“, de Alexandru Tocilescu (Teatrul Metropolis), „Legenda Marelui Inchizitor“, de Radu Penciulescu (Teatrul Naţional Bucureşti), şi „Elling“, de Vlad Massaci (Teatrul de Comedie).

Biletele se pot cumpăra de la Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Odeon, Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, Teatrul Mic, Teatrul Metropolis, Teatrul Naţional de Operetă, Teatrul Luni de la Green Hours, precum şi de la Opera Naţională Bucureşti şi de la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti. Preţurile variază între 10 şi 60 de lei.

Programul festivalului în weekend

MÂINE

18.30 Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”, Sala Atelier
„Codrii“, de David Mamet, regia Alexandru Berceanu; Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, Arad
18.30 Teatrul Odeon
„Odysseia“, după Homer, regia Tim Carroll; Teatrul Naţional „Marin Sorescu”, Craiova
18.30 Teatrul „Bulandra”, Sala Izvor
„Măsură pentru măsură“, de William Shakespeare, regia: Matthias Langhoff; Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca
21.00 Teatrul Foarte Mic
„Who is Fergus Kilpatrick?“, The Company (Irlanda)
22.00 Teatrul LUNI de la Green Hours
„(CU)CUIEINFRUNTE“, după Eric Bogosian, regia Radu Iacoban şi Tudor Aaron Istodor; Teatrul LUNI de la Green Hours, Bucureşti
22.00 Sala Elvira Popesco
„Noaptea“, serial de George Banu, un film de Dominic Dembinski

DUMINICĂ

17.00 Teatrul Naţional Bucureşti, Sala Atelier
„20/20“, un spectacol de Gianina Cărbunariu; Studioul Yorick, Târgu Mureş
18.00 Teatrul de Comedie
„Elling“, regia Vlad Massaci; Teatrul de Comedie, Bucureşti
18.00 Teatrul Bulandra, Sala Izvor
„Măsură pentru măsură“, de William Shakespeare, regia: Matthias Langhoff; Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca
19.00 Centrul Naţional al Dansului Bucureşti
„Trilogia stereoscopică“, un spectacol de Billy Cowie (UK)
22.00 Teatrul Foarte Mic
„Who is Fergus Kilpatrick?“, un spectacol semnat The Company; The Company (Irlanda)

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite