Bucureşti: Mâine, bugetarii sunt în grevă generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape un milion de angajaţi la stat vor protesta în toată ţara. Scopul protestului este ca Legea Salarizării Unice să fie  readusă la masa negocierilor.

Citiţi şi:

Peste o mie de poliţişti vor participa la mitingul din Piaţa Victoriei

Principalele nemulţumiri ale bugetarilor se referă la reducerile salariale, desfinţarea sporurilor şi concediul obligatoriu fără plată.

Sindicatele care şi-au anunţat participarea la greva generală sunt Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Sindicatul Alma Mater, Sindicatul Spiru Haret şi Sindicatul Sanitas.

O zi de lucru dată peste cap

În domeniile afectate de grevă, activitatea zilei de luni va fi anulată sau redusă drastic.

Astfel, în timp ce în spitale se vor rezolva doar urgenţele, în şcoli va domni confuzia. Unii elevi au fost chemaţi la şcoală, dar nu vor fi evaluaţi, iar altora li s-a dat liber.

Casele de pensii nu vor funcţiona, ca şi birourile de încasare a taxelor şi impozitelor. Nici în consiliile judeţene şi primării nu se va lucra.

De asemenea, se aşteaptă pichetări ale sediilor prefecturilor, în toate judeţele din ţară.

Două ore de grevă la Primăria Capitalei

Un număr de 500 de salariaţi ai Primăriei Municipiului Bucureşti, constituiţi în Sindicatul Forum din Administraţia Publică, afiliat la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie, membră a CNS „Cartel Alfa”, vor protesta între orele 9.00 şi 11.00.

Sindicatele din sectorul bugetar au început încă de miercuri acţiunile de protest, prin pichetarea sediilor PD-L şi PSD din Capitală

După cum a declarat Liviu Toader, de la Sindicatul Naţional al Finanţelor Publice, pe 7 octombrie, de Ziua Internaţională A Muncii Decente, în Bucureşti se va organiza un miting, la Piaţa Victoriei, urmat de un marş, până la Piaţa Constituţiei, la catre sunt aşteptate în jur de 25.000 de persoane.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite