Măiestrie şi voluptate în picturile lui Mihai Potcoavă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la data de 4 noiembrie mai poate fi vizitată expoziţia de portrete, peisaje şi flori a unuia dintre cei mai talentaţi şi productivi pictori ai momentului.

Ca şi în trecuţi, Mihai Potcoavă a adus la Galeria IRECSON, situată la capătul dinspre Dâmboviţa, a Căii Victoriei, „recolta de toamnă” a acestui an de creaţie.

Pe parcursul primăverii şi al verii, pictorul a ieşit, ca întotdeauna, în natură şi a pictat-o, sau, a adus natura, la el, în atelier, sub înfăţişări feminine sau florale şi, iar a pictat-o.

Din Turcia, anume de la Istambul, a adus peisje citadine, cu personaje umane, care palpită sub straiele orientale tradiţionale, sau vederi din grădini, cărora le-a redat culorile înmiresmate şi răcoroase.

Picturile sale exprimă o bucurie voluptoasă faţă de formele şi culorile infint de diverse pe care nu se satură să le descopere, la fiecare subiect, în parte, şi concomitent să le aştearnă pe pânză, într-o prelungire a propriei lor vieţi, care trece prin degetele şi penelul pictorului, după ce i-au adiat prin suflet, lăsându-şi urma binecuvântată.

Măiestria pictorului Mihai Potcoavă se relevă pe măsură ce îi contemplii mai mult lucrarea.

Şi când pleci din lumea plină de lumină şi culoare a întregii expoziţii, păstrezi amintirea unui sentiment de încântare, ca după o întâlnire petrecută sub semnul harului.

Pentru vizitarea expozitiei, sunati la 021-313.17.33, sau 021-314.18.90, interfon 73.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite