Maia Morgenstern a primit o stea pe Walk of Fame de ziua ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Teatrului Metropolis, George Ivaşcu, a declarat că Maia Morgenstern, care a primit o stea, duminică, pe Walk of Fame-ul românesc din Piaţa Timpului din Capitală, este "un brand românesc" cu care admiratorii actriţei şi teatrul şi filmul autohtone se pot mândri.

Ziua în cara Maia Morgenster a primit această distincţie a coincis cu cea de-a 49-a aniversare a actriţei.

"Observ că de fiecare dată când am acordat stele a fost o zi frumoasă", a spus Ivaşcu, adăugând că, probabil, acest lucru înseamnă că artiştii români au suflet bun. "Maia Morgenstern este un brand românesc cu care ne putem mândri în lume", a spus el.

Maia Morgenstern, cu braţul plin cu flori, majoritatea orhidee, a spus că distincţia pe care a primit-o duminică o reponsabilizează şi o emoţionează. "Este un moment de mare emoţie, este momentul unui bilanţ. Azi împlinesc 49 de ani. Este ziua mea şi poate (primirea stelei - n.r.) este unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care viaţa mi-l poate oferi", a spus actriţa. "Ştiu care sunt predecesorii mei pe această alee", a spus aceasta.

"Indiferent ce constelaţii se vor succede, acest moment va rămâne pururi în conştiinţa mea, în sufletul meu", a spus artista, subliniind că, indiferent de "orgolii şi deşertăciuni care ne bântuie pe toţi", are "mândria recunoaşterii", când se gândeşte la steaua de pe Walk of Fame. Maia Morgensterna spus că fetiţele ei nu au vrut să o însoţească la eveniment. Ca răspuns, actriţa le-a anunţat pe micuţe, în glumă, că nici ea nu va mai merge la serbările lor şcolare.

La eveniment a fost prezent şi vicepreşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Paul Schwartz.

Născută în Bucureşti, în 1962, una dintre cele mai celebre actriţe din România, Maia Morgenstern a studiat la Academia de Teatru şi Film între 1981 şi 1985, iar apoi a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, până în 1988. A apărut apoi pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti, după care s-a alăturat trupei de la Teatrul Naţional Bucureşti.

Printre rolurile notabile pe scena de teatru se numără Lola Lola, din "Îngerul albastru/ Der Blaue Engel", iar în film, ea este cunoscută pentru rolurile din filmele "Balanţa", de Lucian Pintilie, "Cel mai iubit dintre pământeni", de Şerban Marinescu, dar şi "Patimile lui Hristos", de Mel Gibson.

Walk of Fame este un spaţiu dedicat valorilor artistice ale filmului şi teatrului româneşti, situat în Piaţa Timpului, aflată în vecinătatea magazinului Cocor şi a centrului istoric al Capitalei. Acest spaţiu a fost inaugurat de Teatrul Metropolis în colaborare cu Asociaţia de Turism a Municipiului Bucureşti şi magazinul Cocor.

Înaintea actriţei Maia Morgenstern au mai primit această distincţie Florin Piersic, în ianuarie, Victor Rebengiuc, în februarie, Radu Beligan, în martie, şi Amza Pellea (postum), în aprilie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite