Mai mulţi hoţi în Capitală decât anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primul trimestru al acestui an, furturile din Bucureşti au crescut cu un sfert faţă de aceeaşi perioadă din 2009. Cel mai mare salt l-au avut furturile obiectelor din exteriorul autovehiculelor, numărul acestora crescând cu 158%. Infracţiunile comise cu violenţa, în schimb, au scăzut cu 15%.

Criminalitatea stradală a crescut simţitor în primele patru luni ale acestui an faţă de aceeaşi perioadă din 2009, rezultă dintr-o analiză dată publicităţii de poliţia Capitalei.

Mai citiţi şi:

Hoţul actor: Furtul l-a ridicat, furtul l-a distrus

Au fost capturaţi hoţii care au jefuit Baroul Prahova

Astfel, au fost sesizate 20.370 de furturi în Bucureşti, faţă de 17.685 anul trecut. Cea mai mare creştere au avut-o furturie obiectelor din exteriorul maşinilor, cum ar fi oblinzile sau ştergătoarele auto: anul acesta au fost înregistrate 2.469 faţă de 964 anul trecut.

Mai multe maşini furate
Hoţii de maşini au devenit mai harnici faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dacă în primul trimestru din 2009 au fost furate 469 de autoturisme, de la începutul anului până acum 577 de maşini au fost declarate „dispărute“. Odată cu creşterea furtului de maşini, a crescut şi numărul de plăcuţe de înmatriculare auto, de la 149, anul trecut, la 278, în acest an, care sunt folosite de hoţi, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, pentru a le monta pe maşinile furate.

De asemenea, şi furturile din locuinţe au crescut foarte mult: au fost sesizate peste 1.000 de cazuri anul acesta faţă de 850 anul trecut.

Cazurile de vătămare corporală reduse cu jumătate
 „Într-adevăr, se observă o creştere simţitoare a numărului de furturi sesizate anul acesta faţă de aceeaşi perioadă din 2009. O explicaţie generală ar fi faptul că se observă consecinţele din ce în ce mai pregnante ale crizei economice. Numărul maşinilor a crescut oricum foarte mult în Bucureşti şi hoţii sunt tentaţi“, a mai spus Christian Ciocan.

Acesta susţine că poliţia are, totuşi, sub control fenomenul infracţional. „Acest lucru poate fi observat din scăderea numărului infracţionale grave, cum ar fi cele cu violenţă“, a mai spus Ciocan.

Astfel, numărul total al acestora a scăzut de la 5.631 în 2009, la 4.761, anul acesta. Scăderea cea mai simţitoare se observă în cazul vătămărilor corporale: numărul acestora a scăzut de la 1.779 la 1.041, De asemenea, lovirile au scăzut de la 2.076 anul trecut la 2.069 anul acesta, iar tâlhăriile au scăzut de la 625 la 589.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite