Magicienii baschetului la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Uriaşii” de la Harlem Globetrotters au făcut pentru a doua oară senzaţie la Sala Polivalentă. Vedetele americane i-au distrat aseară pe bucureşteni cu jonglerii şi le-au arătat cum se înscrie coş cu capul sau cum se bate mingea stând jos.

Show-ul a început în jurul orei 19.20, când „cel mai faimos mascat al lumii”, Globie, şi-a făcut apariţia pe terenul de baschet şi a încălzit publicul cu giumbuşlucurile lui. Mascota a adus în teren patru scaune, pe care a aşezat patru fani ai jucătorilor de baschet. Băieţii au stat sprijiniţi unul de celălalt în timp ce Globie a tras scaunele. Astfel, cei patru au „plutit” fără niciun suport şi s-au prăbuşit după câteva minute.

După glumele lui Globie, au intrat pe teren cele două echipe rivale, Washington Generals, în echipament verde, şi celebrii Harlem Globetrotters, îmbrăcaţi în culorile Americii, albastru, roşu şi alb. Fiecare sportiv s-a prezentat printr-o demonstraţie de îndemânare în ritmul muzicii şi al aplauzelor spectatorilor. „Ne bucurăm să fim aici!”, a strigat Rocket, unul dintre membrii Harlem Globetrotters, într-o română stâlcită.

Cadouri pentru bucureşteni

După cascade de dribbling-uri, jonglerii cu mingea şi coşuri marcate din toate poziţiile, au urmat binecunoscutele farse pe care jucătorii şi le-au făcut între ei, dar şi pe seama unor spectatori mai „norocoşi”. Unul dintre cele mai savurate momente din show-urile baschetbaliştilor este cearta pe paharul cu apă, pe care „din greşeală” îl aruncă în public. O altă găselniţă este furtul genţii unei spectatoare.

Aceasta este nevoită să-l sărute pe Handels pentru a-şi primi înapoi poşeta. Mai târziu, un băieţel a primit un tricou al echipei favorite după ce a reuşit din mai multe încercări să arunce un coş de două puncte.

Într-o primă pauză, mascota Globie a revenit în teren cu o servietă din care a scos un sacou negru. Pe muzica lui Michael Jackson şi în aplauzele mulţimii el a dansat celebrul „moonwalk”. „Uite cum face!”, se mirau câţiva spectatori din tribune. Însă mişcarea serii a fost slum dunk-ul, executată cu măiestrie de „uriaşii” americani.

Dizzy, Handels, Rocket, Sparks, Bam Bam, Airport, Buckets i-au învins pe cei de la Washington Generals cu scorul de 67 la 47. În final, copiii s-au năpustit la autografe, s-au fotografiat cu jucătorii favoriţi şi cu simpatica mascotă Globie.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite