Bucureşti: Magheru, în Top 60 al celor mai scumpe artere comerciale din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bulevardul Gheorghe Magheru din Capitală se poziţionează pe locul 39 într-un clasament al celor mai scumpe artere comerciale din lume. Faţă de anul trecut, acesta a coborât 13 poziţii.

Clasamentul, realizat de firma de consultanţă imobiliară Cushman&Wakefield pe baza valorii chiriilor, arată că Bulevardul Magheru din Bucureşti se află la egalitate cu alte zrtere comerciale din Bulgaria şi Portugalia.

Anul acesta, în luna iunie chiria anuală pe metru pătrat de spaţiu comercial pe Bulevardul Magheru era de 960 de euro, în scădere cu 44,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008. Scăderea s-a produs, potrivit analiştilor imobiliari din cauza crizei financiare.

Aproape 2.000 de euro metrul pătrat pe Vaci utca în Budapesta

Artere comerciale din oraşe aflate în centrul şi estul Europei care s-au plasat înaintea Bulevardului Magheru sunt, în ordine, din Praga (locul 22), Budapesta (locul 34) şi Varşovia (locul 37), informează NewsIn.

Astfel, în regiunea Na Prikope/Wenceslas Square din Praga, chiria anuală este de 1.980 de euro pe metrul pătrat, în Vaci utca din Budapesta preţul este de 1.200 de euro pe metru pătrat, iar în ul. Nowy Swiat din Varşovia se plătesc 1.008 de euro pe metrul pătrat.

Cea mai scumpă arteră comercială: 5th Avenue

În fruntea clasamentului, cu o chirie anuală de 13.027 euro pe metrul pătrat. Se află 5th avenue din New York. Avenue des Champs Elysées din Paris, cu 7.732 euro pe metru pătrat, se află pe a treia poziţie.

Studiul firmei de consultanţă imobiliară a analizat date referitoare la chiriile spaţiilor de retail în 274 de locaţii din 60 de state la nivel mondial.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite